Het arbeidsrecht, en dan in het bijzonder het ontslagrecht, is sterk in ontwikkeling. De cursus behandelt twee verschillende ontslagroutes, namelijk via het UWV en via de kantonrechter.
De UWV-procedure is relevant voor iedere situatie waarin een functie komt te vervallen. Dat verval kan komen door een slechte economische situatie, door werkvermindering maar ook een andere inrichting van de organisatie. Hoe werkt dat? Welke stappen moeten genomen worden? Wat is er belangrijk in de procedure bij het UWV? Iedere stap in het proces is een bouwsteen in het overtuigen van het UWV.
Naast deze neutrale ontslaggrond bij het UWV, gaat de cursus in op de persoonlijke ontslaggronden bij de kantonrechter. Verwijtbaar handelen, disfunctioneren, verstoorde verhouding of de gecombineerde ontslaggrond. Wat is de aanpak ter voorbereiding? Wat wordt er van een goed werkgever verwacht? Hoe vergroot je de kansen in een ontbindingsprocedure bij de kantonrechter? Ervaar wat nodig is voor een succesvolle uitkomst.
Deze cursus is verdiepend van aard en behandelt beide ontslagprocedures. Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden krijg je concrete adviezen, waarbij ook aandacht is voor alternatieven.

Wat ga je leren in de cursus UWV-ontslag en de ontbindingsprocedure?

  • UWV-procedure wegens financiële en organisatorische redenen;
  • Ontbindingsprocedure bij kantonrechter;
  • De stappen die je moet ondernemen bij de verschillende ontslaggronden.

Leerdoelen en leerresultaten

  • Je bent op de hoogte van de verschillende ontslagprocedures en kunt jouw klanten adequaat bijstaan op dit gebied.

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

Er zijn momenteel geen momenten gepland. Kijk op een later moment nog eens.

Docenten

Vragen over deze cursus?

Ina van Driel

Ina van Driel