Deel dit nieuwsbericht

  • LocatieRegister Belastingadviseurs, Den Haag
  • Datumvrijdag 15 december 2023
  • Tijd14:30 - 18:00

Lezing ‘Performance Culture’

Wat maakt dat het ene team en organisatie beter presteert dan het andere? Heeft dat met geluk en toeval te maken? Of zou er meer achter zitten? En zo ja, wat dan?

Al jarenlang doen veel wetenschappers onderzoek naar ‘Performance Culture’: de cultuur waar prestaties en plezier elkaar versterken. Inmiddels is er steeds meer bekend over wat er werkt (en wat niet).

Op een leuke, leerzame en interactieve wijze neemt Michaël van Leijen, auteur van ‘Het had-ik-dat-maar-eerder-geweten boek over ambitie‘, je mee in de cultuur van presteren: Performance Culture. Door middel van een beetje theorie, maar vooral veel praktijkvoorbeelden, gaat hij in op termen als groeimindset, wilskracht, eigenaarschap en motivatie, en de rol van leidinggevenden hierin. Hij spiegelt, triggert, geeft tips en confronteert. Dit alles met humor en op zijn eigen bevlogen wijze. Met als kardinale vraag: hoe implementeer je een performance culture in je team?

In anderhalf à twee uur neemt hij je mee in de wereld van prestatie en plezier. Aan het einde heb je antwoord op de vragen als:

  • Wat is performance culture eigenlijk?
  • Hoe ontwikkel je een performance culture?
  • Wat zijn de meest gemaakte fouten?
  • Hoe belangrijk is de rol van de leidinggevende?
  • En vooral: wat zijn zaken die je zelf de volgende dag al direct in de praktijk kan brengen?

 

Info bijeenkomst

Datum: vrijdag 15 december 2023

Tijd: 14.30 uur – 18.00 uur

Locatie: Register Belastingadviseurs: WTC Den Haag (toren C, verdieping 9), Prinses Beatrixlaan 544, 2595 BM Den Haag

Kosten: €35,- excl.

 

Meld je aan

Exclusief voor RB-leden

 

Over Michaël

Michaël van Leijen (1974) is een rasechte West-Fries opgegroeid in Langedijk waar hard werken en normaal doen de norm was. Zoals het de West-Fries betaamt, houdt hij van kool en kermis. Begonnen op de plaatselijke mavo, via de havo afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de HEAO te Alkmaar, is Michaël bij de Rabobank gaan werken in veel commerciële en leidinggevende functies. Daarnaast heeft hij een universitaire studie afgerond, waarbij hij afstudeerde op het onderwerp (persoonlijk) leiderschap.

2012 was een ‘kanteljaar’ voor hem. Hij besloot zijn baan op te zeggen – en alle zekerheden die daarbij hoorden – om zijn grote passie te volgen: het helpen van mensen om zichzelf beter te maken. Michaël gelooft er namelijk in dat iedereen zichzelf altijd kan verbeteren en ontwikkelen. Met zijn studieloopbaan en carrière heeft hij dat zelf ook laten zien. In 2018 richtte hij samen met drie compagnons het Ambitiehuis op en ontwikkelde en bedacht de Ambitiemeter; zijn antwoord op alle testen die mensen in hokjes en kleurtjes duwen (iets waar hij een grote hekel aan heeft). Inmiddels is hij als founding partner en hoofdtrainer verbonden aan het MOC: het mkb ontwikkelcentrum waar hij zich richt op het implementeren van ‘High Performance Culture’ binnen teams en organisaties, met name binnen het mkb en familiebedrijf. Hiervoor heeft hij een nieuwe scan ontwikkeld: de ‘High Performance Culture Teamscan’.

Inmiddels is hij veelgevraagd spreker over zijn boek, of over de thema’s (persoonlijk) leiderschap, high performance culture en teamverbetering. Hij doet dit op praktische, nuchtere en vooral humoristische wijze. Hij zorgt ervoor dat zijn publiek altijd naar huis gaat met zowel een goed gevoel en nieuwe opgedane inzichten, als met voorgenomen actie. Want, kennis is nog geen macht, maar toegepaste kennis wel!