Deel dit nieuwsbericht

  • LocatieDe Engel, Houten
  • Datumvrijdag 8 maart 2024
  • Tijd15:00 - 18:00

Hoe fixen we de gender gap?

De gender gap, je hebt er vast weleens van gehoord, maar wat wordt hieronder verstaan? Deze term verwijst naar de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op verschillende gebieden, zoals hun positie op de arbeidsmarkt, in de politiek en in de gezondheidszorg. Zelfs anno 2024 is er nog een grote ongelijkheid tussen mannen en vrouwen zichtbaar. Zo is 65% van de Nederlandse vrouwen financieel kwetsbaar, verdienen vrouwen 14% minder dan mannen in een gelijkwaardige functie en is 50% van de Nederlandse vrouwen financieel afhankelijk van hun partner of de overheid (cijfers uit 2022). Kortom, vrouwen zijn weinig financieel zelfredzaam in deze maatschappij. Deze fenomenen creëren samen een scheve machtsverhouding, en staan een gendergelijke toekomst in de weg.

 

Als we het huidige tempo voortzetten, duurt het nog 136 jaar voordat wereldwijd de gender gap weggewerkt is.” – World Economic Forum

 

Het bestrijden van deze gender gap vereist collectieve inspanningen op verschillende niveaus. Dit realiseerde Marianne Bruijn, oprichtster en CEO van ‘The Female Fix’, zich ook. Vastbesloten om verandering te brengen, besloot Marianne op te staan met The Female Fix om een versnelling in dit proces teweeg te brengen.

Marianne heeft verschillende initiatieven gelanceerd om vrouwen rechtstreeks te ondersteunen in het proces naar gendergelijkheid. Met haar boek ‘The Female Fix’ richt ze zich op het versnellen van de gendergelijkheid en het vergroten van de financiële zelfredzaamheid van vrouwen. Daarnaast helpt ze met de door haar ontwikkelde werkmethode bedrijven bewuster te maken van genderongelijkheid en ondersteunt ze hen bij het ontwikkelen van actieplannen, is ze professioneel spreker op dit thema en geeft ze coaching, cursussen en workshops aan vrouwen.

 

Informatie

Datum: Vrijdag 8 maart 2024

Tijd: 15.00 – 18.00 (excl. optioneel diner)

Locatie: De Engel, Burgermeester Wallerweg 2, Houten

Kosten: Exclusief diner, inclusief boek €45,- (ex. btw) / Inclusief diner, inclusief boek €95,- (ex. btw)

 

Programma

15.00 – Inloop

15.30 – Lezing

17.00 – Borrel

18.00 – Optioneel diner (met een drie keuzen menu)

 

Meld je aan

 

Meld je aan voor het diner

 

Maximaal 50 deelnemers

Exclusief voor RB-leden

Wie is Marianne?

Marianne Bruijn is een zeer ervaren merkstrateeg en heeft diverse topmarketing en managementfuncties bekleed bij gerenommeerde A-merken zoals Rabobank, McDonald’s en Pearle Opticiens. Met haar 25 jaar werkervaring heeft ze bijgedragen aan het succes van deze organisaties en waardevolle inzichten opgedaan in de dynamiek van het bedrijfsleven. Tevens is Marianne auteur en expert op SDG 5 gendergelijkheid. Ze gelooft dat door vrouwen te empoweren en bedrijven te helpen met SDG 5, ze een krachtige bijdrage kan leveren aan het versnellen van gendergelijkheid en het creëren van een meer rechtvaardige en duurzame samenleving.

Zowel in haar privéleven als haar professionele reis heeft ze altijd het gevoel gehad dat vrouwen anders werden beoordeeld in de maatschappij en het bedrijfsleven. Dit gevoel werd nog sterker toen ze kinderen kreeg. Er was weinig respect voor een vrouw die een succesvolle carrière nastreefde, maar tegelijkertijd ook goed voor haar vier kinderen wilde zorgen. Ze ervoer impliciete ongelijkheid en werkte extra hard om haar doelen te bereiken en dromen te realiseren.

Haar fascinatie voor de kracht van verhalen, haar ervaring als carrièrevrouw met een jong gezin en het feit dat ze niet tegen onrecht kan, inspireerden haar om zich verder te verdiepen in genderongelijkheid. Toen ze 9 jaar geleden bij de Rabobank ging werken, vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Marianne werd verantwoordelijk voor het activeren van diverse maatschappelijke thema’s waarmee klanten en de samenleving vooruitgeholpen werden, waaronder het financieel gezonder maken van Nederlandse huishoudens. Ze ontdekte dat het merendeel van de vrouwen afhankelijk is van partner of overheid. Dit moet anders!