De belastingwinkels in Nederland blazen nieuw leven in de Landelijke Aangiftedag, die op 11 maart 2023 georganiseerd wordt. Dit jaar doen alle belastingwinkels in Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Groningen en Maastricht) en de Rechtswinkel Leiden mee. Brainport Eindhoven sluit aan voor de organisatie in Eindhoven. Ook de Belastingdienst steunt de Landelijke Aangiftedag en stuurt vrijwilligers naar alle locaties. Tijdens deze dag helpen vrijwilligers, veelal studenten fiscaal recht en fiscale economie, zoveel mogelijk mensen die het niet zo breed hebben bij het invullen van hun aangifte.

Jouw hulp gevraagd
Het RB, NOB en NVAB bundelen de krachten om bij te dragen via de Stichting Ondersteuning Fiscale Rechtshulp (SOFiR) i.o.. We zoeken leden die de Belastingwinkels tijdens deze dag vrijwillig willen helpen met fiscale expertise. Hoe ziet die rol eruit? Medewerkers van de Belastingwinkels helpen mensen bij het invullen van de aangifte. En jij kan hen helpen bij het beantwoorden van meer complexe vragen of zaken waar ze bij het invullen van de aangifte tegenaan lopen. Je fungeert dus als vraagbaak en sparringpartner en zult geen aangiftes invullen.

Ook bredere ondersteuning welkom
Niet alleen op 11 maart, maar ook voor de rest van het jaar hebbent de Belastingwinkels behoefte aan vrijwilligers die als vraagbaak fungeren bij complexere vragen en aangiften.

Wil jij meehelpen om de Belastingwinkels op 11 maart of erna te ondersteunen met jouw kennis? Meld je dan aan bij Daniëlle Gunning (d.gunning@nob.net). Voor vragen over dit initiatief kun je terecht bij Manon Ultee (m.ultee@nob.net) of Alexandra Piksen (a.piksen@nob.net). Met jouw bijdrage kunnen we van de Landelijke Aangiftedag een succes maken!

Over de Stichting Ondersteuning Fiscale Rechtshulp (SOFiR) i.o.
De Stichting Ondersteuning Fiscale Rechtshulp (SOFiR) i.o. is een initiatief van Diana van Hout in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Advocaten-Belastingkundigen (NVAB), de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) en het Register Belastingadviseurs (RB).
Met het initiatief willen deze verenigingen een maatschappelijke bijdrage leveren aan fiscale rechtshulp voor min- en onvermogenden. Doel is te komen tot een platform dat ondersteuning biedt aan maatschappelijke organisaties die fiscale rechtshulp bieden. Volg SOFiR op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten