De invloed van artificial intelligence

In de afgelopen jaren beïnvloedt slimme technologie (AI) steeds meer ons dagelijks leven. Waar het begon met industrieel machinewerk dat werd overgenomen door robots, heeft de computer inmiddels veel meer taken van de mens opgepakt.

Betreed daarom nu de revolutionaire wereld van fiscale transformatie en stap vol vertrouwen de toekomst van het fiscale landschap binnen! Ontdek de kracht van AI (o.a. blockchain, ChatGPT, machine learning) en laat je inspireren door de technologieën die je mogelijk in jouw werk kan implementeren. Door hoge werkdruk, veranderende klantbehoefte en complexere wetgeving wordt het gebruik van slimme online systemen en software steeds belangrijker voor de belastingadviseur. Of je nu zzp’er bent, of bij een klein of (middel)groot kantoor werkt, digitalisering heeft op iedereen impact. Om je voor te bereiden op de digitale toekomst, heeft het RB samen met Wolters Kluwer en I.AMDIGITAL ‘Digitale transformatie voor de fiscalist’ opgezet. Dit onderwijsprogramma biedt jou voldoende kennis en handvatten om hier zelf mee aan de slag te gaan.

 

Ik wil hier meer over leren

 

Inhoud onderwijsprogramma

AI, het zal nog wat complex klinken. Hoe ga jij hier als belastingadviseur profijt van hebben? Tijdens dit laagdrempelige onderwijstraject maak je kennis met de technologische ontwikkelingen in de fiscale adviespraktijk. Een voorbeeld is machine learning. Dit zal vooral voor audits en onderzoek een grote rol spelen. Een ander voorbeeld is blockchain. Deze technologie is te gebruiken voor het reduceren van btw carrouselfraude of bij onroerendezaakbelastingen in combinatie met registratie van eigenaarschap. Maar denk ook aan generatieve AI-tools. Weet jij hoe je ChatGPT aan kan sturen voor bronnenonderzoek en hoe je bijvoorbeeld DALL-E of Baked voor visualisatie in kan zetten? Deze kennis en vaardigheden zullen je bevrijden van tijdrovende taken, en daardoor veel gemak bieden!

Hoe ziet dit programma eruit?

  • Je start met een online scan, waarmee wordt vastgesteld op welk digitaal niveau je staat;
  • Acht uur aan e-learning modules, die ingaan op fiscale casuïstiek en innovaties en algemene technologische innovaties zoals generatieve AI-tools, blockchain, datagedreven werken, digitale veiligheid en de digitale mindset;
  • Een afsluitende bootcamp, waarin je jezelf onderdompelt in een hoog-energiek en creatief proces. Hier werk je met andere deelnemers aan concrete oplossingen waar je in de praktijk mee kan starten. Middels een gestructureerde en in praktijk bewezen methode kom je tot vernieuwende ideeën, concretiseer en verrijk je deze samen met anderen en werk je uiteindelijk toe naar een concrete oplossing.

 

Ga naar het programma

 

Tim Bolink

Ervaring Tim Bolink

“Het programma is behoorlijk uitgebreid en ook de opbouw is mooi. Het online deel bestaat uit zo’n zes à zeven uur aan technologische innovaties. De afwisseling in de manier van leren was hierbij erg prettig. Het is een mix van interviews, korte filmpjes, praktijkvoorbeelden en tekstuele uitleg van begrippen. Het is natuurlijk heel persoonlijk of je zelfstudie fijn vindt. Ik vind het heerlijk, het is ontzettend flexibel. Zo heb ik soms om 22.00 uur nog een uurtje gestudeerd en andere keren op andere tijden. Net wanneer ik er zin in had en wanneer het uitkwam.”

Ervaring Deniz Yasar

“Allereerst vind ik het heel goed dat het RB tax technology op de agenda zet. Het is een onderwerp dat steeds meer speelt en daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Technisch zit het programma schitterend in elkaar en werkte het perfect. De e-learnings hebben een mooie opzet met filmpjes, tests en checks en zijn erg leuk om doorheen te lopen. De bootcamp geeft de mogelijkheid om te zien hoe andere kantoren denken, ook interessant om mee te krijgen.”

Deniz Yasar

Informatie onderwerpen

Kun je niet wachten om je te verdiepen in dit technologische thema? Lees onderstaande blokken om een indruk te krijgen van de technologieën die aan bod zullen komen, of download de artikelen samengesteld door Wolters Kluwer. Deze gaan o.a. over algoritmen in belastingrecht en machine learning, kunstmatige intelligentie en blockchaintechnologie in de fiscaliteit. We wijzen je daarbij ook op de disclaimer van Wolters Kluwer.