Ooit begon hij samen met zijn vrouw Sandra in een klein huurpandje, inmiddels heeft hij veertien man in dienst en doet hij zaken met grote Amerikaanse partijen. “Het is een klein beetje uit de hand gelopen,” is hoe Marco van Dreumel de groei zelf uitlegt. Zijn bedrijf levert op maat gemaakte oplossingen voor metaalconstructies en had met alle overzeese interesse dringend een RB nodig.
Marco van Dreumel Metaaltechniek BV is gespecialiseerd in draai- en freeswerk, ondersteuning van technische diensten en onderhoudswerkzaamheden op locatie. Iets waar de showbizz wel oren naar heeft. Marco: “We werden gevraagd om het podium voor LA The Voices te bouwen. Daarna volgde een aanvraag voor de mainstage van DefQon. Ken je dat grote rad waar vuurwerk uitkomt? Hebben wij gemaakt.” Het duurde niet lang of ook het buitenland klopte aan. “Rammstein uit Duitsland legde een opdracht bij ons neer en ook Pink Floyd en Katy Perry wisten ons al snel te vinden. Je kunt je voorstellen dat dit ontzettend gave klussen zijn voor een bedrijf uit het oer-Hollandse Wijchen! Het was voor ons de ultieme kans om te groeien.”

“Zakendoen met Amerika? Dat vraagt om een RB die de fijne kneepjes van het vak kent.”
Marco van Dreumel, eigenaar Marco van Dreumel Metaaltechniek BV

Claims
De overzeese interesse dwong Marco om kritisch naar de structuur van zijn bedrijf te kijken. Marco: “Andere landen hanteren andere voorwaarden. En zeker Amerikaanse partijen zijn niet scheutig met claims. Hoe ik daarmee om moest gaan was mij niet duidelijk. Tijd voor een RB dus.” Marco kwam terecht bij Dennis Heijmink van Duijd Fiscalisten: “Het bedrijf van Marco en Sandra bestond uit een structuur die fiscaal niet helemaal lekker in elkaar zat. Dat bracht risico’s met zich mee op het moment dat er claims of schuldeisers zouden komen. Om de impact van aansprakelijkheid zo beperkt mogelijk houden, hebben we het risico op een plek gezet waar het minder kwaad kan.”

Nieuwe structuur
Er was nog een reden om de bedrijfsstructuur te herzien. Dennis: “Marco heeft er in het verleden voor gekozen om zich voor de vennootschapsbelasting te kwalificeren als fiscale eenheid. Nadeel daarvan is dat alle bedrijven in de eenheid aansprakelijk kunnen worden gesteld voor belastingschulden.” Dennis zorgde voor een structuur waarbij – in het geval van een claim van een klant of van de fiscus – niet het hele bedrijf eronder lijdt. “We verbraken de fiscale eenheid en maakten alle bedrijven zelfstandig. Het geld dat Marco verdient, zit nu op een plek in de bedrijfsstructuur waar eventuele schuldeisers niet bij kunnen. Ook het vastgoed van Marco, zijn pand dus, wordt buiten schot gehouden.”
Marco: “Met deze structuur zijn we klaar voor de toekomst. Mocht er weer een ingewikkelde fiscale kwestie op mijn pad komen, bel ik direct Dennis. Hij adviseert me op dat vlak, zodat ik me kan bezighouden met ijzer.”
Marco van Dreumel

Marco van Dreumel, eigenaar Marco van Dreumel Metaaltechniek BV

Marco van Dreumel begon samen met zijn vrouw in een klein huurpandje. Inmiddels is het bedrijf flink gegroeid en heeft Marco veertien man personeel in dienst. Met zijn bedrijf maakt hij op maat gemaakte oplossingen voor metaalconstructies. Marco onderneemt niet alleen in Nederland, maar werkt ook voor grote internationale partijen.

Dennis Heijmink, RB bij Duijd Fiscalisten

Dennis Heijmink startte in 2011 met zijn eigen onderneming Heijmink Fiscaal Advies. Na toetreding van een compagnon is in 2016 de naam van het bureau veranderd in Duijd Fiscalisten. Daarnaast is Dennis Fiscaal docent bij de stichting De fiscale sprekers. Voor Marco van Dreumel Metaaltechniek BV was Dennis betrokken bij de herziening van de bedrijfsstructuur.
Dennis Heijmink RB