Manifest

Jong RB krijgt mede dankzij de Jongerencommissie een steeds krachtigere stem. Zo is een manifest opgesteld waarin gepleit wordt voor een eenvoudiger en rechtvaardiger belastingstelsel. Met een eenvoudiger belastingstelsel kan iedereen een duidelijke keuze maken voor zichzelf en zien wat de fiscale gevolgen hiervan zijn. De RB Jongerencommissie draagt in het manifest daarom tien oplossingen aan die het belastingstelsel vereenvoudigen. Download het manifest om de tien punten te bekijken.

Jong RB Manifest - quote

Wijziging eigenwoningregeling

Bekijk de infographic

Belastingheffing deel- en platformeconomie

Bekijk de infographic

Flexibiliteit bij vorming oudedagsvoorziening

Bekijk de infographic

De stem van Jong RB

Met behulp van krantartikelen, opiniestukken en blogs neemt de RB Jongerencommissie je mee in de standpunten van Jong RB.

Word commissielid!

Om vorm te geven aan het jongerenbeleid van de Register Belastingadviseurs, is de RB Jongerencommissie in het leven geroepen. Zij vertegenwoordigt de Jong RB-leden in het bestuur, zet het beleid uit en denkt mee over de toekomst van het vak. Daarnaast organiseert de commissie allerlei activiteiten om jonge RB’s met elkaar te verbinden.

Heb jij altijd al mee willen denken over de toekomst van jouw vakgebied en deze sterker te maken? Vind je het leuk jouw fiscale kennis in te zetten om te adviseren bij andere (politieke) jongerenpartijen? En denk je graag mee over de onderwerpen die we tijdens jong RB-evenementen kunnen bespreken? Dan ben jij een hele goede toevoeging aan onze RB Jongerencommissie!

Daniël van Meijgaarden

Daniël van Meijgaarden (voorzitter)

Ik vind het een prachtige uitdaging om voorzitter te zijn. De afgelopen tijd hebben we samen gekeken welke activiteiten we als jongerencommissie graag willen organiseren. De rol van Jong RB is het begeleiden, ontwikkelen, prikkelen en motiveren van jonge belastingadviseurs. Dit kan op verschillende manieren. Door het organiseren van vaktechnische bijeenkomsten of webinars. Maar ook door het verbinden van jonge fiscalisten binnen onze vereniging. Een netwerk is natuurlijk van groot belang in je carrière.

Ten slotte ben ik enthousiast over het manifest wat we hebben geschreven. Een opiniestuk geschreven door Manon en mij is zelfs in het FD gekomen. Het is mooi om te zien dat we als Jong RB een stem kunnen zijn voor de jonge belastingadviseur.

Tim Bolink

Tim Bolink

Ik ben sinds augustus 2019 lid van de RB Jongerencommissie om ervaring op te doen die je niet in je dagelijks werk kan vinden. Daarbij vind ik de sfeer bij het RB heel goed. Onze meningen en ideeën als jongerencommissie worden gewaardeerd en er wordt iets mee gedaan. Ik geloof dat ons vak de nodige ontwikkelingen gaat doormaken en ik denk dat zowel inhoudelijke kennisevenementen als soft skill-events van het RB hierbij helpen.

De komende tijd wil ik peilen wat jong RB-leden precies willen. Wat voor evenementen sluiten hier het beste bij aan en op welke manier kunnen we hen het beste bereiken? De jongere leden moeten volgens mij een belangrijk aandeel hebben in de vormgeving van ons toekomstig vak en wij willen ze op de juiste manier bereiken.

Leander Hoek

Leander Hoek

Mijn persoonlijke doelstelling? Ik zou het heel tof vinden als ik na mijn tijd bij de commissie kan terugkijken op een periode waarin we zien dat Jong RB meer is gaan leven. Hoe kun je dat zien? Ik denk aan het aantal Jong RB-leden en de opkomst bij de bijeenkomsten die we gaan organiseren. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.

Ynze Scheffer

Ynze Scheffer

Ik wil ervoor zorgen dat Jong RB niet alleen blijft bestaan, maar ook actiever wordt. We willen de betrokkenheid van de jongeren vergroten. Jongeren zijn de toekomst, ik denk dat het voor ieder bedrijf belangrijk is om in deze doelgroep te investeren, dat is voor het RB niet anders.