De Belastingdienst verstuurt ruim 280.000 brieven aan ondernemers die op dit moment de btw-aangiften doen via het oude ondernemersportaal. Vanaf 2022 vervangt ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’ het oude ondernemersportaal. In de brief doet de Belastingdienst suggesties aan deze groep ondernemers om zich daarop voor te bereiden.

In de brief nodigt de Belastingdienst hen uit de overstap nu al voor te bereiden en verwijst daarbij naar de diensten van?de fiscaal dienstverlener voor ondersteuning.

Voor het doen van aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk is eHerkenning niveau 3 nodig. Via het nieuwe Mijn Belastingdienst Zakelijk kan de ondernemer?ook andere btw-zaken regelen, zoals een suppletieaangifte of een opgaaf intracommunautaire prestaties. Doet een belastingadviseur de aangiften voor zijn klant? Dan moet de adviseur eerst worden gemachtigd of gebruik maken van zijn eigen aangiftesoftware.

Een btw-aangifte doen in het nieuwe portaal gaat anders dan in het oude. De belangrijkste verschillen en meer informatie staat in de brief btw-aangifte doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten