De bijzondere fiscale positie van de dga

6 mei 2024 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Vianen

De directeur-grootaandeelhouder (dga) heeft een bijzondere fiscale positie. De dga drijft zijn onderneming in de bv. Echter, het is mogelijk om de bv als verlengstuk van privé activiteiten te gebruiken. Kennis van de fiscale regels hiervoor is belangrijk. Als de dga niet zakelijk handelt, kan de inspecteur een uitdeling van winst of een (informele) kapitaalstorting constateren. Met alle nadelige fiscale gevolgen.

 Bekijk cursus 

 

Ontwikkelingen fiscale eenheid

4 juni 2024 | 16.00 – 21.00 uur | BCN Utrecht

De fiscale eenheid is een zeer belangrijke regeling in de vennootschapsbelasting die door heel veel belastingplichtigen wordt gebruikt. Het vormen van een fiscale eenheid biedt veel voordelen, maar er kunnen ook nadelen aan kleven. Het is van groot belang dat deze voor-en nadelen zorgvuldig tegen elkaar worden afgewogen.
Tijdens deze cursus wordt de werking van het fiscale eenheidsregime besproken aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij recente ontwikkelingen met betrekking tot de regeling, waaronder jurisprudentie en kennisgroepstandpunten van de belastingdienst.

 Bekijk cursus 

 

De (fiscale) wereld van cryptovaluta

5 juni 2024 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Vianen

Maak kennis met de wereld van cryptovaluta! De recente recordhoogtes van de koers van Bitcoin hebben de aandacht van beleggers maar nu ook van regelgevers op dit boeiende gebied gericht. Ben jij klaar om technisch en inhoudelijk met klanten te praten over de ins en outs van cryptovaluta?
Als je al bekend bent met termen zoals account, wallet, staking, fiat en seedphrase, dan is deze cursus misschien niet voor jou. Maar als deze termen nieuw voor je zijn, nodigen we je van harte uit om deel te nemen. We staan uitgebreid stil bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van (fiscale) wet- en regelgeving en jurisprudentie.

 Bekijk cursus 

 

Agrarisch belastingrecht – dag 1

5 juni 2024 | 13.00 – 21.00 uur | BCN Utrecht

De agrarische sector heeft zijn ‘eigen’ fiscale regels. Om je klanten optimaal te kunnen adviseren, is kennis van deze regels noodzakelijk. Wil je meer weten over de belangrijkste bepalingen van het agrarisch belastingrecht? Aan de hand van casussen wordt tijdens deze cursus zowel de theoretische als praktische agrofiscale problematiek behandeld. Gedurende twee cursusdagen zal de focus daarbij vooral liggen op de behandeling van de agrofiscaliteit rondom de fase voorafgaand aan de overdracht van een onderneming aan een opvolger.

Dag 2 is op donderdag 6 juni (9.30- 17.00 uur, BCN Utrecht).

 Bekijk cursus 

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten