AI, ChatGPT en de Fiscale Praktijk

25 juni 2024 | 13.00 – 17.00 uur | Van der Valk Vianen

Je kunt er bijna niet meer omheen tegenwoordig, ChatGPT heeft een plaats ingenomen in veel dagelijkse werkzaamheden. Zo zijn er ook mogelijkheden voor de Belastingadviseur. Denk bijvoorbeeld aan opties voor onderzoek doen of sneller documenten controleren. Tijdens deze cursus leer je over de mogelijkheden die ChatGPT en andere AI tools bieden en hoe deze efficiënt in te zetten.

 Bekijk cursus 

 

Vermogensverdeling bij echtscheiding

7 mei 2024 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Vianen

Deze cursus behandelt de belangrijkste civiel-rechtelijke regels en aandachtspunten bij een vermogensverdeling of een verrekening bij een scheiding of het beëindigen van samenleving. Hierbij spelen verschillende huwelijksregimes waaronder goederenrechtelijke gemeenschappen en uitzonderingen een rol. Daarnaast worden de voornaamste fiscale aspecten besproken.

 Bekijk cursus 

 

BTW en internationale handel in goederen

7 mei 2024 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Akersloot

Als jij of jouw klant betrokken is bij internationale handel kan de btw een ingewikkeld onderwerp zijn. Het is echter belangrijk om te weten of en welke btw moet worden toegepast, om naheffingen en flinke boetes te voorkomen van zowel de Nederlandse als buitenlandse Belastingdienst.
Deze cursus biedt antwoorden op vragen als: wanneer moet (lokale) btw worden toegepast?  Wanneer is het nultarief van toepassing? Wat zijn de risico’s en voorwaarden bij het gebruik van het nultarief? Wanneer mag de btw worden verlengd naar de afnemer? Hoe moet je handelen met btw bij dropshipments? En welke recente wijzigingen zijn er in de btw-regels?

 Bekijk cursus 

 

De bijzondere fiscale positie van de dga

6 mei 2024 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Vianen

De directeur-grootaandeelhouder (dga) heeft een bijzondere fiscale positie. De dga drijft zijn onderneming in de bv. Echter, het is mogelijk om de bv als verlengstuk van privé activiteiten te gebruiken. Kennis van de fiscale regels hiervoor is belangrijk. Als de dga niet zakelijk handelt, kan de inspecteur een uitdeling van winst of een (informele) kapitaalstorting constateren. Met alle nadelige fiscale gevolgen…

 Bekijk cursus 

 

 

 

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten