Heb je een klant die mogelijk recht heeft op huur- of zorgtoeslag of kindgebonden budget over 2021? Je kunt deze toeslagen tot en met 1 september 2022 voor je klant aanvragen. Door middel van een proefberekening op belastingdienst.nl kun je checken of je klant recht heeft op huur-, zorgtoeslag of kindgebonden budget over 2021.

Heb je voor je klant uitstel voor de aangifte inkomstenbelasting aangevraagd? Dan heb je meer tijd om huur-, of zorgtoeslag of kindgebonden budget aan te vragen. De uiterste datum tot wanneer je deze toeslagen kunt aanvragen is de datum waarop het uitstel afloopt. Dat kan uitstel zijn voor de aangifte van de klant óf voor de aangifte van haar/zijn toeslagpartner.

Tip! Controleer of je klant of haar/zijn partner daadwerkelijk uitstel heeft gekregen.

Als je uitstel voor de aangiften IB 2021 van je klanten hebt aangevraagd door middel van de beconregeling, dan verleent de Belastingdienst uitstel tot 1 mei 2023. De Belastingdienst verleent alleen uitstel als aan je klant of haar/zijn toeslagpartner een aangiftebiljet is uitgereikt. Als de Belastingdienst geen aangiftebiljet heeft uitgereikt, dan komt de aanvraag via de beconregeling op een parkeerplaats bij de Belastingdienst terecht. Deze uitstelaanvraag verlaat pas de parkeerplaats als aan die desbetreffende belastingplichtige een aangiftebiljet wordt uitgereikt. Wanneer dit na 1 september 2022 gebeurt ben je formeel te laat en is het uitstel voor het aanvragen van toeslagen op 1 september 2022 geëindigd.

Tip! Als je vermoedt dat je klant en/of haar/zijn partner recht heeft op huur- of zorgtoeslag of kindgebonden budget over 2021 en er is geen beconuitstel door de Belastingdienst verleend, vraag de desbetreffende toeslag dan voor 1 september 2022 aan.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten