Logt u bij de Belastingdienst in met uw DigiD? En gebruikt u hiervoor alleen een gebruikersnaam en wachtwoord? Stel dan de eerstvolgende keer dat u inlogt direct de DigiD app of sms-controle in. Zo kunt u veilig blijven inloggen bij de Belastingdienst. Hoe u de extra beveiliging activeert, leest u in dit artikel.

Om uw persoonlijke gegevens nog beter te beschermen, kunt u bij de Belastingdienst vanaf 1 oktober alleen nog inloggen met de DigiD app of met extra sms-controle. U hebt dan altijd uw (mobiele) telefoon of tablet nodig om in te loggen. Zo is de kans kleiner dat iemand anders met uw gegevens kan inloggen.

Activeer DigiD app of sms-controle
Moet u de komende tijd iets regelen met uw DigiD? Bijvoorbeeld uw rekeningnummer wijzigen of uw definitieve aanslag van de Belastingdienst online bekijken? Activeer dan direct de DigiD app of de extra sms-controle.

DigiD app
Met de DigiD app hoeft u geen wachtwoord te onthouden. Alleen een pincode die u zelf kiest. De app is makkelijk en veilig. Om de DigiD app te gebruiken, hebt u een smartphone of tablet nodig. Het instellen van de app is in enkele minuten geregeld. Op digid.nl/hulp/stapvoorstap vindt u instructievideo’s en stappenplannen die u helpen bij het activeren van de DigiD app.

Sms-controle
U kunt ook kiezen voor sms-controle. Voor het activeren van sms-controle hebt u een mobiele of een vaste telefoon nodig. U krijgt na het invullen van uw telefoonnummer een brief thuis gestuurd met een activatiecode om zeker te zijn van uw identiteit.

Sms-controle activeert u in 7 stappen:

  1. Ga naar digid.nl. Klik rechtsboven op Mijn DigiD.
  2. Klik op Met gebruikersnaam en wachtwoord en log in.
  3. Ga naar Sms-controle. Klik achter Sms-controle niet actief op Sms-controle aanvragen en klik op Doorgaan.
  4. Vul uw telefoonnummer in en klik op Volgende. Hebt u geen mobiele telefoon? Dan kunt u het nummer van de vaste telefoon invullen. Zet in dat geval een vinkje voor Ik wil gesproken sms-berichten ontvangen. En klik op Volgende.
  5. U ontvangt een (gesproken) sms van DigiD met daarin een code.
  6. Vul deze code in en klik op Volgende.
  7. Binnen 3 dagen krijgt u een brief met een activeringscode. In de brief leest u hoe u de sms-controle activeert met de code.

Hulp nodig?
De Belastingdienst helpt u graag. Er zijn verschillende manieren waarop u hulp kunt krijgen.

  • Via de website van DigiD. Hier vindt u ook meer informatie over iemand machtigen als u uw zaken voor de Belastingdienst door iemand anders wilt laten regelen.
  • Bel gratis de BelastingTelefoon op 0800 0543. U kunt bellen op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur.
  • U kunt een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek bij u in de buurt. U kunt terecht bij een balie in één van onze belastingkantoren. Ook zijn er steunpunten te vinden in verschillende gemeentehuizen en stadskantoren. Via de BelastingTelefoon (0800 – 0543) maakt u een gratis afspraak.

Stel uw vraag aan een medewerker van een Informatiepunt Digitale Overheid. Op de website kunt u zien waar het informatiepunt in uw buurt is.

Bron: De Belastingdienst

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten