Het spraakmakende arrest van de Hoge Raad van 24 december 2021 legt een bom onder de box 3-heffing over de jaren 2021 en 2022. Maar ook de jaren 2017 tot en met 2020 dienen te worden gerepareerd. Staatssecretaris Van Rij heeft inmiddels de aanslagregeling voor aanslagen waarin box 3-inkomen is verwerkt voorlopig ‘on hold’ gezet. Hij laat zijn ambtenaren op korte termijn met voorstellen komen. Drs. Nick van Bemmel RB doet in nummer 2 van Het Register 2022 enkele voorstellen voor een oplossing. Ook lees je over een pilot digitaal procederen, de belastingadviseur als bron van informatie en de Belastingdienst vertelt over de inzet van mediation. Uiteraard bevat deze uitgave ook een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en een actueel wetgevingsoverzicht.

Verenigingsnieuws
In het verenigingsnieuws vertelt algemeen directeur Therèse van ’t Westende over de vernieuwing van de website. Ook vind je hier meerdere interviews. Zo spraken we Ron Meijer over het belang van tax technology. Met Sunny van Hoesel (HR-adviseur bij Vermetten) en Wim Zuidersma (mede-eigenaar van Hut Accountants) gingen we in gesprek over het belang van scholing en Robin Oerlemans vertelt over haar ervaringen met de RB Academy. En ook de vaste rubrieken ‘Fiscaal strafrecht’, ‘Model onder de aandacht’ en ‘Vraag en antwoord’ zijn weer terug te vinden in het verenigingsnieuws. Als laatste roepen we je op om de datum van de RB-dag alvast in je agenda te zetten. Binnenkort wordt het aanmeldproces hiervoor opengezet.

Online- en tabletversie
Ben je lid? Dan ontvang je Het Register nr. 2 op donderdag 14 april 2022 per post. Dit nummer is ook als interactieve versie beschikbaar voor mobiel gebruik (telefoon en tablet). Op onze website vind je ook een bladerbare en te downloaden variant van dit nummer en eerdere uitgaven van Het Register.

Downloadbaar bestand

Het Register 2022 nr. 2.pdf

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten