Hoogleraar Methodologie van het belastingrecht Hans Gribnau kreeg in 2019 van het ministerie van Financiën de opdracht om onder redactie een essaybundel samen te stellen over een tax governance code. De bundel – met daarin ook een bijdrage van het Register Belastingadviseurs – verscheen eind 2020; een online webinar volgde in maart van dit jaar en daarna werd het stil. Wat is de huidige stand van zaken? Dat lees je in Het Register nummer 4. In dit nummer vind je ook meer over de WOZ-waardering van zakelijk vastgoed in tijden van corona, de fiscale eenheid VPB als instrument voor herstructurering en een discussie rond het pensioenakkoord. Uiteraard bevat deze uitgave ook een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en een actueel wetgevingsoverzicht.

Verenigingsnieuws
In het verenigingsnieuws vertellen algemeen directeur Therèse van ’t Westende, RB fiscalist Lisette van Rossum en verenigingsadviseur Ivan Pouwels je over de nieuwe vakinhoudelijke commissies. In de serie over de studiekringen vertelt deze editie Studiekring Arnhem over bijzondere bijeenkomsten met professor Bernard Schols. Onze afdeling Opleidingen & PE licht een tipje van de sluier over alle activiteiten rond Prinsjesdag en vertelt over enkele nieuwe en toekomstige leerlijnen. En Jong RB verslaat twee bijzondere evenementen: Taxweek en het Jong RB-webinar over internationale belastingheffing in de mkb-praktijk. Daarnaast raden we je ook aan de boekrecensies te bekijken, want één van de twee boeken kregen een bijzonder goede score is dus een echte aanrader.

Online- en tabletversie
Ben je lid? Dan ontvang je Het Register nr. 4 op donderdag 19 augustus 2021 per post. Dit nummer is ook als interactieve versie beschikbaar voor mobiel gebruik (telefoon en tablet). Deze versie bevat onder meer links naar de bronnen in de vaktechnische en andere artikelen, en naar relevante informatie op RB.nl. Op onze website vind je ook een bladerbare en te downloaden variant van dit nummer en eerdere uitgaven van Het Register.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten