Blijkt het werkelijke rendement toch ook fictie?

Als een duveltje uit een doosje kwam de Hoge Raad eind 2021 met de uitspraak over box 3. Vervolgens was het kabinet aan zet om de box 3-heffing anders in te richten. Een half jaar na de uitspraak van de Hoge Raad werd door de staatssecretaris de zogenaamde ‘forfaitaire spaarvariant’ geïntroduceerd, en werd duidelijk dat het doel is om uiteindelijk over werkelijk behaalde rendementen te gaan heffen. Gaat het dan eindelijk gebeuren?

Eerlijkheid duurt het langst

Soms zijn begrippen algemeen bekend, maar geeft iedereen daar toch zo zijn eigen invulling aan. Een van die begrippen is het woord ‘eerlijk’, vaak toegepast als argument om een visie te onderbouwen.

Inspiratie uit buitenland de oplossing voor problemen woningmarkt?

Jong RB is van mening dat er meer fiscale tegemoetkomingen nodig zijn om jongeren toegang te geven tot de woningmarkt.

Momentum hebben

Fascinerend vind Tim Bolink deze uitspraak: ‘momentum hebben’. De Dikke Van Dale spreekt van een ‘moment dat uitermate geschikt is om iets te ondernemen, om iets door te zetten’. Weten wat Tim hiervan vindt?

Wat te doen tegen negatieve rente?

De volgende mogelijkheden zijn beschikbaar om fiscaal gunstig negatieve rente te voorkomen.

Jong RB in Pensioen Pro

De RB Jongerencommissie heeft in samenwerking met de Jong RB-leden een manifest opgesteld. Een van de punten die zij willen benadrukken is flexibiliteit bij vorming van de oudedagsvoorziening. Daniël van Meijgaarden heeft daarom gereageerd op het pensioenakkoord. Hij is hierover geïnterviewd door Pensioen Pro.

Priktrip

Een begrip van de laatste tijd is de priktrip. Of dit gedrag moreel wenselijk is laat Daniël van Meijgaarden aan een ander over. Hoe je zo’n priktrip fiscaal moet behandelen vindt hij wel boeiend.

Is een koopwoning straks alleen nog voor de rijken?

Een bestaand koophuis kost nu gemiddeld 15% meer dan vorig jaar, waardoor de prijzen voor veel starters buiten budget vallen.

Toets aan de hand van de vier E's

Jong RB hoopt dat het toekomstig kabinet nieuwe wetgeving toetst aan de criteria van de vier E’s.

Sommige dingen veranderen nooit

In een jaar van verandering en onzekerheid, is het ook fijn om te weten dat sommige zaken niet veranderen.

Jong RB met opinieartikel in FD

De RB Jongerencommissie heeft in samenwerking met Jong RB-leden een manifest opgesteld, met daarin hun advies over de vernieuwing van het Belastingstelsel. In het FD gaan ze hier kort op in.

Jong RB over bouwstenen belastingstelsel

Tim Bolink en Çigdem Alkiliç gaan namens de RB Jongerencommissie nader in op het onderzoek over de (inter-)nationale (on)mogelijkheden bij het belasten van de winst en het verbeteren van belasting op vermogen.

Coronahobby's - tijd voor ontwikkeling

In de afgelopen coronamaanden viel het Tim Bolink op hoe snel je tot een nieuwe, uit de hand gelopen hobby kan komen en hoe creatief diverse bedrijven en individuen hierop inspelen. Wat te doen met de extra tijd die vrijkomt nu de coronamaatregelen weer versoepelen, zonder in ‘onzinnige’ hobby’s te vervallen? Tim geeft je een aantal van zijn ideeën.