Horecaondernemers hebben dagelijks te maken met btw. Het coronatijdperk treft de horeca hard. Wat zijn de btw-gevolgen? Vallen prestaties van horecaondernemers onder het verlaagde tarief van 9% of onder het algemene tarief van 21%? Wanneer wordt wel of niet btw afgedragen over munten? Hoe bepaalt de Belastingdienst de brutowinstmarges? Wat is de tarieftoepassing bij bijvoorbeeld mixdrankjes, feesten/partijen en vergaderarrangementen?
Daarnaast verrichten horecaondernemers ook prestaties waar zowel 9%- als 21%-goederen in zitten. Voor horecaondernemers in jouw klantenkring is het interessant om te weten waar de Belastingdienst op let bij btw-controles in de horecabranche. Na het volgen van deze cursus kun je ze hier goed op voorbereiden.

Onderwerpen

Verlaagd tarief en horeca;
Arrangementen;
Vergoeding/kortingen;
Tarief;
Margekillers in de horeca;
Factuurstelsel/kasstelsel;
Aftrek voorbelasting en BUA.

Leerdoelen

Je weet waar de Belastingdienst op let bij btw-controles;
Je bent op de hoogte van de meest relevante btw-aspecten in de horeca;
Je weet hoe je moet omgaan met de verschillende tarieven;
Je kunt risicos beperken en kansen op btw-gebied benutten.

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

Er zijn momenteel geen momenten gepland. Kijk op een later moment nog eens.

Docenten