Horecaondernemers hebben dagelijks te maken met btw. Het coronatijdperk heeft de horeca hard getroffen. Wat zijn de btw-gevolgen? Vallen prestaties van horecaondernemers onder het verlaagde tarief van 9% of onder het algemene tarief van 21%? Wanneer wordt wel of niet btw afgedragen over munten? Hoe bepaalt de Belastingdienst de brutowinstmarges? Wat is de tarieftoepassing bij bijvoorbeeld mixdrankjes, feesten/partijen en vergaderarrangementen?
Daarnaast verrichten horecaondernemers ook prestaties waar zowel 9%- als 21%-goederen in zitten. Voor horecaondernemers in jouw klantenkring is het interessant om te weten waar de Belastingdienst op let bij btw-controles in de horecabranche. Na het volgen van deze cursus kun je ze hier goed op voorbereiden.
Wat ga je leren in de cursus Btw en horeca?
- Verlaagd tarief en horeca;
- Arrangementen;
- Vergoedingen/kortingen;
- Tarief;
- Margekillers in de horeca;
- Factuurstelsel/kasstelsel;
- Aftrek voorbelasting en BUA.
Leerdoelen en leerresultaten
- Je weet waar de Belastingdienst op let bij btw-controles;
- Je bent op de hoogte van de meest relevante btw-aspecten in de horeca;
- Je weet hoe je moet omgaan met de verschillende tarieven;
- Je kunt risico’s beperken en kansen op btw-gebied benutten.