Selecteer datum

Horecaondernemers hebben dagelijks te maken met btw. Het coronatijdperk heeft de horeca hard getroffen. Wat zijn de btw-gevolgen? Vallen prestaties van horecaondernemers onder het verlaagde tarief van 9% of onder het algemene tarief van 21%? Wanneer wordt wel of niet btw afgedragen over munten? Hoe bepaalt de Belastingdienst de brutowinstmarges? Wat is de tarieftoepassing bij bijvoorbeeld mixdrankjes, feesten/partijen en vergaderarrangementen?
Daarnaast verrichten horecaondernemers ook prestaties waar zowel 9%- als 21%-goederen in zitten. Voor horecaondernemers in jouw klantenkring is het interessant om te weten waar de Belastingdienst op let bij btw-controles in de horecabranche. Na het volgen van deze cursus kun je ze hier goed op voorbereiden.

Onderwerpen

  • Verlaagd tarief en horeca;
  • Arrangementen;
  • Vergoedingen/kortingen;
  • Tarief;
  • Margekillers in de horeca;
  • Factuurstelsel/kasstelsel;
  • Aftrek voorbelasting en BUA.

Leerdoelen

  • Je weet waar de Belastingdienst op let bij btw-controles;
  • Je bent op de hoogte van de meest relevante btw-aspecten in de horeca;
  • Je weet hoe je moet omgaan met de verschillende tarieven;
  • Je kunt risicos beperken en kansen op btw-gebied benutten.

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

(Start)datum

  • Locatie
  • -Maximaal aantal deelnemers
  • -Beschikbare plaatsen
  • Maaltijd

Docenten

Vragen

Ina van Driel

Ina van Driel

Eugenie Mossou

Eugenie Mossou