Overdrachtsbelasting is een lastig onderwerp als het gaat om het migreren van vastgoed of ondernemingen met vastgoed. Wanneer is wel of juist geen overdrachtsbelasting verschuldigd? Ook onroerende zaak rechtspersonen vormen een lastig onderwerp: wanneer speelt artikel 4 WBR nu wel en niet? En hoe kun je voorkomen dat sprake is van een verkrijging van aandelen in een OZR?

Deze vragen worden allemaal beantwoord. De cursus is vooral praktisch van karakter. Je krijgt veel tips en trucs om overdrachtsbelasting bij het migreren van ondernemingen te voorkomen. Ook krijg je handige schema’s ter beschikking waardoor je de materie beter kunt beheersen.

Wat ga je leren in de cursus Ondernemersfaciliteiten in de overdrachtsbelasting – verdieping?

  • Onroerende zaak rechtspersonen (artikel 4 WBR);
  • Vrijstelling van overdrachtsbelasting bij inbreng van een IB-onderneming in een bv;
  • Vrijstellingen van overdrachtsbelasting bij herstructureringen (bedrijfsfusie, interne reorganisatie, juridische splitsing en fusie);
  • Vrijstelling van overdrachtsbelasting in de familiesfeer.

Leerdoelen en leerresultaten

  • Je hebt inzicht in de voorwaarden die gelden bij vrijstellingen van overdrachtsbelasting bij het migreren van ondernemingen;
  • Je kunt een migratie van een onderneming zodanig vormgeven, dat de vrijstelling van overdrachtsbelasting van toepassing wordt.

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

Er zijn momenteel geen momenten gepland. Kijk op een later moment nog eens.

Docenten

Vragen over deze cursus?

Ina van Driel

Ina van Driel