Selecteer datum

Wanneer is er sprake van een schenking? Hoe wordt de erfenis verdeeld? Als belastingadviseur beweeg je mee met de verschillende levensfases van klanten. Je krijgt dan ook gegarandeerd te maken met schenk- en erfbelasting. Kennis is hierbij key!

Over schenkingen en erfenissen is altijd veel te doen. Met name omdat er belasting over betaald moet worden. Waar moet je op letten? Wat als een klant een goed ingericht testament heeft dat niet aansluit op de huwelijkse voorwaarden? Kortom: hoe zorg je ervoor dat je klanten zo goed mogelijk adviseert?

Een goede voorbereiding is het halve werk! Daarom vragen we je om, voordat de module start, wat literatuur te bestellen. In de studiewijzer (zie gele vlak rechts) lees je een uitgebreide omschrijving van de lesstof. Ook krijg je drie weken voor de start toegang tot een persoonlijke, digitale leeromgeving. Hier vind je alle voorbereidingsopdrachten terug.

De module maakt onderdeel uit van de beroepsopleiding RB Academy. Zelfstudie en voorbereiding is een vereiste.

Wat ga je leren in de module Schenk- en erfbelasting?

In drie sessies leer je alles over:
– Schenkingen
– Civiele en fiscale wetgeving
– Fictiebepalingen
– Huwelijksvermogensrecht
– Erfrecht

Leerdoelen en leerresultaten

Schenk- en erfbelasting? Jij draait je hand er niet voor om. Na het volgen van deze module bij RB Academy ken je alle basisbeginselen op je duimpje. Als vanzelfsprekend ben je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zijn er vragen over schenkingen, erfenissen en bedrijfsoverdracht? Jij staat klaar met een deskundig advies.

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

(Start)datum

  • Locatie
  • -Maximaal aantal deelnemers
  • -Beschikbare plaatsen
  • Maaltijd

Docenten

Vragen over deze cursus?