Elke belastingadviseur krijgt er waarschijnlijk vroeg of laat mee te maken: de liquidatie van rechtspersonen. In het licht van een naderende recessie is dit onderwerp nu relevanter dan ooit tevoren.

Wat ga je leren in de cursus Turboliquidatie wat gaat er veranderen??

Op 15 november 2023 treedt de Tijdelijke Wet Transparantie Turboliquidatie in werking. Met de inwerkingtreding van deze wet vindt een (tijdelijke) wijziging plaats van het Burgerlijk Wetboek, de Faillissementswet en de Wet op de economische delicten. De wetswijziging introduceert nieuwe verplichtingen voor het bestuur van een rechtspersoon die géén baten heeft en die gebruik wenst te maken van de ontbinding zonder vereffening, de zogenoemde turboliquidatie. De nieuwe regeling is van toepassing op ontbindingen die na de inwerkingtredingsdatum plaatsvinden en geldt voorlopig voor twee jaar. De wet biedt de mogelijkheid om de werkingsduur (bij koninklijk besluit) te verlengen.

Leerdoelen en leerresultaten

Wil je ontdekken wat je nog kunt ondernemen vóór 15 november? Of ben je benieuwd naar wat je te wachten staat in de komende jaren terwijl je jouw klanten helpt bij de liquidatie van rechtspersonen?

Verdiep je dan nu in de do’s en dont’s van de turboliquidatie, de bijbehorende risico’s en kansen. Bereid je voor en blijf volledig op de hoogte.

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

Er zijn momenteel geen momenten gepland. Kijk op een later moment nog eens.

Docenten

Vragen over deze cursus?