Het langjarig strategisch plan van het RB ademt de blik op de toekomst. Die wordt vertaald in een visie op de RB 2030: een belastingadviseur die niet alleen actuele kennis heeft maar ook als adviseur het optimale biedt aan zijn of haar klanten. In dat kader heeft het bestuur besloten om -binnen ons onderwijsaanbod- nog meer aandacht te gaan geven aan vaardigheden. En daarbij komt Artra, nadrukkelijker dan voorheen, in beeld.

Meer aandacht voor vaardigheden
Binnen het PE-aanbod van het RB hebben al jaren niet alleen fiscale cursussen, maar ook vaardigheidstraining een plek. Omdat we de leden willen ondersteunen bij het versterken van competenties die samenhangen met de adviseursrol, wordt het aanbod verbreed. Zo gaat Artra al onze klassikale vaardighedentrainingen organiseren. Hieronder vallen basistrainingen als schrijfvaardigheden, adviesvaardigheden, onderhandelingstechnieken en commerciële vaardigheden. Maar denk ook aan de, zeker in deze tijd, relevante trainingen als leidinggeven op afstand, portfoliomanagement en online personal branding.

Benieuwd naar het volledige aanbod?

Download hier de lijst

Verder ontwikkelen het RB en Artra samen een e-learning over gedrags- en beroepsregels en ethiek. Deze e-learning is ingericht op de RB en zijn of haar werkomgeving. Elementen uit onze beroepsreglementen, uitspraken van de Raden van Tucht en Beroep als ook de wettelijke regelgeving waar de RB aan gebonden is, komen aan bod. Naar verwachting is deze e-learning aan het einde van dit jaar beschikbaar.

Artra (en RB)
Als RB zetten we met de samenwerking met Artra een volgende stap richting een toekomstbestendig beroep. Waar we -als het gaat om digitaal onderwijs- een partner hebben gevonden in GoodHabitz, is Artra de perfecte partner om ons klassikale aanbod te verbreden. Voor Artra is de intensivering van de samenwerking met het RB een kans de expertise van het instituut ook in de sector belastingadvies verdergaand in te zetten.

Artra is een opleidingsinstituut dat van origine actief is in de flexbranche. Het instituut bestaat ruim veertig jaar en heeft een breed aanbod variërend van trainingen, e-learnings en opleidingen tot assessments en masterclasses. Zowel beginners als gevorderden worden ondersteund in het uitoefenen van hun vak.

Ook wij werken al jaren samen met Artra. Sinds 2017 worden onze fysieke vaardighedentrainingen en de vaardighedenmodules in de RB Academy veelal door Artra georganiseerd. De waardering daarvoor is hoog.

“Een gedroomde samenwerking. Het RB haalt hiermee een kundig opleidingspartner op het gebied van vaardigheden in huis en Artra verstevigt haar positie in het fiscale domein.”

RB en Artra

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten