Ga jij er weer tegenaan na de zomer? Het RB biedt ook dit najaar weer diverse cursussen aan, zodat jij je het hele jaar door kunt blijven ontwikkelen. Bekijk de cursussen hier, en schrijf je snel in!

 

Afwikkeling van nalatenschap

Het kan zijn dat je als belastingadviseur betrokken raakt bij de afwikkeling van nalatenschap. Het is in zo’n situatie belangrijk jouw klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren over de juridische en fiscale aspecten die hierbij komen kijken. Het is dus van groot belang dat je de samenstelling en omvang van de nalatenschap goed kan interpreteren, en weet welke keuzes in het testament toe te passen zijn. Tijdens deze cursus wordt veel gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden, waardoor je oefent met verschillende cases en dat wat je leert direct toe kan passen.

Woensdag 4 oktober 2023 | Van der Valk Tilburg | 16:00 – 21:00 uur

 Bekijk de cursus 

 

Landbouwvrijstelling in de winstsfeer

Na de recente ontwikkelingen, jurisprudentie en de standpunten van de fiscus over erfpacht en de landbouwvrijstelling, is het des te belangrijker geworden om als belastingadviseur kennis te hebben over alle facetten die hierbij aan bod komen. Het belang van de landbouwvrijstelling voor jouw klant in de agrosector is enorm, aangezien dit de grootste objectieve vrijstelling is die we in Nederland hebben. Tijdens deze cursus word je op de hoogte gebracht van alle aspecten en actualiteiten van de landbouwvrijstelling, zodat jij jouw klant optimaal kan adviseren op dit gebied.

Woensdag 4 oktober 2023 | Van der Valk Zwolle | 16:00 – 21:00 uur

 Bekijk de cursus 

 

Tax Assurance

Er is toenemende aandacht voor fiscaliteit bij grote, actuele onderwerpen. Zo zijn er eind vorig jaar wijzigingen doorgevoerd in de Nederlandse Corporate Governance Code, die invloed hebben op de fiscale praktijk. De code bevat principes en best practice bepalingen die zich richten op het stimuleren/afdwingen van goede governance bij beursgenoteerde vennootschappen. Maar ook voor kleinere vennootschappen is het goed om voor te sorteren op deze principes en best practices. Daarnaast heeft het VNO-NCW de Tax Governance Code opgesteld, een template met belastingprincipes. Tijdens de cursus worden de codes besproken en vergeleken. Tevens krijgt fiscaliteit steeds meer aandacht bij een wel heel actueel onderwerp, tegelijkertijd een onderwerp van de toekomst: duurzaamheid en ESG. Dit en meer bespreken we tijdens de cursus Tax Assurance.

Maandag 11 september 2023 | Van der Valk Vianen | 16:00 – 21:00 uur

Dinsdag 10 oktober 2023 | Van der Valk Dordrecht | 16:00 – 21:00 uur

 Bekijk de cursus 

 

Fiscale aspecten van bedrijfsopvolging

Vroeg of laat krijg je als ondernemer te maken met een bedrijfsoverdracht. Dit kan de nodige gevolgen hebben voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, overdrachtsbelasting en schenk- en erfbelasting. Naast de zojuist opgesomde gevolgen, kunnen ook recente ontwikkelingen invloed hebben op de bedrijfsopvolging. Recentelijk heeft de Hoge Raad besloten dat de BOR voor verhuurd vastgoed uitgesloten wordt. Wanneer je je bezighoudt met een bedrijfsopvolging, is het van belang om van dit soort actualiteiten en gevolgen op de hoogte te zijn. Alles wat je hierover moet weten, wordt besproken tijdens de masterclass ‘Fiscale aspecten van bedrijfsopvolging’.

Maandag 2 oktober 2023 | Van der Valk Akersloot | 13:00 – 21:00 uur

 Vernieuwde RB notitie: Bedrijfsopvolgingsfaciliteiten voor dga  

  Bekijk de cursus  

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten