Estate planning (basis)

23 mei 2024 |16.00 – 21.00 uur | BCN Utrecht

Belastingadviseurs krijgen steeds vaker vragen over de gevolgen van overlijden. Het gaat dan niet alleen over fiscale, maar ook civiele aspecten zoals: ‘wie erft er van mij, hoe zorg ik dat een kind iets wel of niet krijgt, hoeveel belasting moet er worden betaald en wat krijgt mijn echtgenote als ik overlijd?’

In deze basiscursus ‘Estate planning’ krijg je aan de hand van praktijkvoorbeelden inzicht in de beginselen van het (vernieuwde) huwelijksgoederenrecht, het erfrecht en het schenkingsrecht. Ook komen de meest gangbare testamentvormen en schenkingsmogelijkheden aan de orde, samen met de fiscale gevolgen daarvan.

 Bekijk cursus 

 

Agrarisch belastingrecht (twee dagen)

5 en 6 juni 2024 |13.00 – 21.00 uur (5 juni) en 9.30 – 17.00 uur (6 juni) | BCN Utrecht

De agrarische sector heeft zijn ‘eigen’ fiscale regels. Om je klanten optimaal te kunnen adviseren, is kennis van deze regels noodzakelijk. Wil je meer weten over de belangrijkste bepalingen van het agrarisch belastingrecht? Aan de hand van casussen wordt tijdens deze cursus zowel de theoretische als praktische agrofiscale problematiek behandeld. Gedurende twee cursusdagen zal de focus daarbij vooral liggen op de behandeling van de agrofiscaliteit rondom de fase voorafgaand aan de overdracht van een onderneming aan een opvolger.

Dag 2 is op donderdag 6 juni.
Let op: er is géén overnachting bij de cursus inbegrepen.

 Bekijk cursus 

 

Fiscale aspecten van (v)echtscheiding

25 juni 2024 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Vianen

Een echtscheiding is al een uitdagende periode, maar de fiscale afwikkeling kan het nog complexer maken vragen oproepen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld in het geval van een echtscheiding waar nog geen afspraken zijn gemaakt, terwijl de financiële verplichtingen naar externe partijen doorlopen? Denk hierbij aan alimentatie en schenkingstarieven. Deze vragen zijn tegenwoordig uitermate relevant.

Tijdens de cursus over fiscale aspecten van echtscheiding komen deze vraagstukken aan bod. Op deze manier verwerf je alle essentiële theoretische kennis voor de dagelijkse praktijk en ben je in staat je klant goed bij te staan in deze moeilijke periode.

 Bekijk cursus 

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten