Actualiteiten inkomstenbelasting

18 juni 2024 | 16.00 – 21.00 uur | BCN Zwolle

Onder andere de doorschuifregelingen in box 2 bij overlijden en schenkingen, de herinvesteringsreserve, de inkomensafhankelijke combinatiekorting, de tarieven in box 2 en box 3, de regeling bij excessief lenen en de Overbruggingswet box 3 zijn gewijzigd. Naast deze en andere wijzingen, komt ook de (voorgenomen) regelgeving rond box 3 en de rechtspraak aan bod.

Tijdens deze cursus krijg je niet alleen een samenvatting van de belangrijkste wetswijzigingen, maar ook van de belangrijkste en meest recente jurisprudentie en beleidsbesluiten. Deze ontwikkelingen vormen immers het gereedschap waarmee je in de praktijk moet werken. Zorg dat je up-to-date blijft!

 Bekijk cursus 

 

Fiscale aspecten van de (v)echtscheiding

25 juni | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Vianen

Een echtscheiding is al een uitdagende periode, maar de fiscale afwikkeling kan het nog complexer maken vragen oproepen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld in het geval van een echtscheiding waar nog geen afspraken zijn gemaakt, terwijl de financiële verplichtingen naar externe partijen doorlopen? Denk hierbij aan alimentatie en schenkingstarieven. Deze vragen zijn tegenwoordig uitermate relevant.
Tijdens de cursus over fiscale aspecten van echtscheiding komen deze vraagstukken aan bod. Op deze manier verwerf je alle essentiële theoretische kennis voor de dagelijkse praktijk en ben je in staat je klant goed bij te staan in deze moeilijke periode.

 Bekijk cursus 

 

ChatGPT 2-daagse (AI implementeren in de fiscale praktijk)

16 sept. 2024 |  13.00 – 17.00 uur | Van der Valk Vianen (30 sept. | 9:00 – 13:00 uur)

Let op! Voor deze training heb je een ChatGPT 4 account nodig (± €20,- per maand, maandelijks opzegbaar).

Tijdens onze praktische tweedaagse AI-training ga je echt aan de slag met het gebruiken van AI-tools binnen de fiscale praktijk. Onder begeleiding ga je tijdens de training zelf AI-toepassingen ontwikkelen die toepasbaar zijn op jouw eigen werkzaamheden. Hierdoor leer je niet alleen hoe je goed moet prompten, maar doe je ook eerstehands ervaring op om AI-tools, zoals ChatGPT, CoPilot en Perplexity veilig en verantwoord te implementeren in jouw werk als belastingadviseur of binnen jouw organisatie.

Dag 1 staat in het teken van het aanleren van de vaardigheden

Wat is AI?
Wat is goed prompten? Hoe doe ik dat?
Hoe zet ik ChatGPT in als “personal assistent”?
Hoe gebruik ik AI voor fiscale taken?
Waar zou ik AI voor willen inzetten in mijn dagelijkse praktijk?
Huiswerk: na de eerste dag ga je in een periode van twee à drie weken zelfstandig aan de slag met AI. Je gaat een eigen AI-toepassing ontwikkelen voor een van jouw dagelijkse taken.

Dag 2 staat in het teken van het delen en verbeteren van jouw AI-oplossingen

Iedereen presenteert zijn of haar AI-toepassing aan de groep;
Je ontvangt feedback en leert van elkaar;
Samen werk je aan elkaars toepassingen zodat ze beter worden;
Alle AI-toepassingen worden met elkaar gedeeld;
We bespreken AI-implementatie gerelateerde vraagstukken;
Je ontvangt tips en tricks ten behoeve van een effectieve implementatie.

 Bekijk cursus 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten