Fysieke cursussen

Actualiteiten transformatie van vastgoed

Woensdag 6 december | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk, Zwolle

De vastgoedmarkt is volop in beweging. Nieuwe, fiscale en niet-fiscale maatregelen zorgen ervoor dat vastgoedeigenaren (beleggers en eigengebruikers) zich opnieuw oriënteren op de mogelijkheden van het opnieuw positioneren en transformeren van hun vastgoed. Vooral de woningcrisis zorgt voor nieuwe fiscale kansen binnen deze markt. Pandeigenaren kunnen het vastgoed dat ze bezitten namelijk transformeren tot een pand met een nieuw doel. Zo worden panden die te lang vrijstaan getransformeerd tot multifunctionele gebieden en worden kantoorpanden veranderd in appartementencomplexen. Hoe gaat dit in zijn werk? Hoe transformeer je vastgoed succesvol tot iets nieuws?

Actualiseer je kennis en zorg ervoor dat jij jouw klanten kunt adviseren over het transformeren, (her)ontwikkelen en verduurzamen van vastgoed.

 Bekijk de cursus 

 

Generieke renteaftrekbeperkingen en CFC-regeling

Woensdag 13 december | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk, Zwolle

Tijdens deze cursus worden de generieke renteaftrekbeperking van art. 15b Wet VPB 1969 en de CFC-regeling van art. 13ab Wet VPB 1969 besproken. Beide regelingen kunnen grote gevolgen hebben voor de (financierings)structuur van bedrijven: art. 15b Wet VPB 1969 kan leiden tot niet-aftrekbare rente, art. 13ab Wet VPB 1969 tot een bijtelling bij de winst.

Leer met deze cursus over de werking van deze complexe bepalingen, leer hoe je aandachtspunten uit de praktijk kunt herkennen, en wordt op de hoogte gebracht van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de generieke renteaftrekbeperking en de CFC-regeling.

 Bekijk de cursus 

 

Online cursussen

Signaleren van subsidiekansen

Woensdag 29 november | 15.00 – 17.00 uur | Online

Veel klanten en relaties denken dat ze het aanvragen van subsidies zelf wel kunnen. Zo was er vorige week nog een ondernemer die twee aanvragen zelfstandig had ingediend. Beide aanvragen, waaronder de WBSO, zijn afgewezen. Hierdoor kan ook de Innovatiebox voorlopig in de ijskast worden gezet. Een dergelijk scenario kan een belastingadviseur voorkomen, door aan de voorkant goede adviezen te geven. Met een juiste aanvraag blijkt die ene subsidie dan ineens wel mogelijk voor de klant.

Met deze cursus krijg je een inkijkje in de aanvraagcriteria en wordt er aandacht besteed aan de administratieve verantwoording van de verschillende subsidieregelingen. Hierdoor ben jij in staat subsidiekansen bij je klanten te signaleren en hierop proactief te adviseren, waardoor jouw dienstverlening nog completer wordt.

 Bekijk de cursus

 

Geen bezwaar dus de sigaar? – Box 3

Woensdag 6 december | 15.00 – 17.00 uur | Online

De uitspraken in het Kerstavondarrest 2021 hebben grote gevolgen gehad voor niet-bezwaarmakers. Weet jij hoe je omgaat met de gevolgen bij het nalaten van bezwaar? Komt de staatsecretaris niet-bezwaarmakers nog tegemoet? En, biedt de massaal-bezwaarprocedure een uitweg voor de belastingadviseur met fiscale buikpijn?

Toon Nefkens en Sylvester Schenk leren je tijdens deze praktijkgerichte cursus jouw rechtspositie in deze kwestie kennen, de noodzaak van het bezwaar vóór én na 24 december 2021, wat je moet doen om de kans op een succesvolle claim te beperken, en laten je inzien wanneer je fout bent geweest en welke schadebeperkende maatregelen je hierbij moet treffen.

 Bekijk de cursus 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten