Begin deze maand vond de eerste cursus binnen het programma Vrouwen in de fiscaliteit plaats: De psychologie van overtuigen. Vicevoorzitter Chantal Moelands was hierbij aanwezig en nadien erg enthousiast. Maar ze was zeker niet de enige! Van diverse deelnemers hebben we positieve reacties  op de cursus ontvangen. We delen er twee.

Trynke de Vries, werkzaam bij Bentacera:

‘Ik vond de cursus erg leuk en interessant om te volgen, de tijd vloog voorbij eerlijk gezegd. De cursusleidster, Pacelle van Goethem, is erg kundig en zij nam ons in een paar uur mee in de kunst van overtuigen. Heel interessant om te leren hoe ons brein werkt en hoe je met kleine trucs je overtuigingskracht kunt vergroten. Ik denk dat ik hier zeker wat aan heb als vrouw in de belastingadviespraktijk.’

Mariëtte te Kaat, werkzaam bij De Jong & Laan:

‘Net als jullie werk ik in de belastingadviespraktijk. Praten is mij niet vreemd, maar toch liep ik er wel eens tegen aan dat ik iemand niet over de streep kon trekken. Toen het RB onlangs de cursus ‘De psychologie van overtuigen’ aanbood heb ik besloten deze training te volgen. Niet omdat het deel uitmaakte van de leerlijn voor vrouwen, maar omdat ik hoopte handvatten te vinden die mij zouden kunnen helpen anderen te overtuigen. Overigens, ook al zou het uit de leerlijn voor mannen komen, dan had ik me nog ingeschreven. Het gaat immers om de inhoud van de cursus en wat je daar zelf mee doet/kunt. 

Over de inhoud van de cursus zelf wil ik niet teveel verklappen. Enkel kan ik zeggen dat ik momenteel spreek als een koningin, rustig, met de juiste intonatie en klemtoon. Kortom, ik heb genoeg praktische tips mogen ontvangen en inmiddels al kunnen toepassen. De tips/handvatten voelen soms nog wat onwennig maar het heeft zijn vruchten al wel afgeworpen.’

Het programma Vrouwen in de fiscaliteit is door het RB opgezet om fiscalisten te helpen en te ondersteunen op het gebied van leiderschap en communicatie. Om het maximale uit jezelf te halen. Heb je als man interesse om binnen het programma te werken aan je leiderschapskwaliteiten? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom!

Maken deze ervaringen jou ook nieuwsgierig naar het programma Vrouwen in de fiscaliteit? Bekijk dan snel de verschillende onderdelen!

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten