Tijdens de laatste ALV in juni werd Tax technology als belangrijk thema benoemd. Zo belangrijk dat dit thema in ons onderwijsaanbod is opgenomen. Eén resultaat is het nieuwe programma ‘Digitale transformatie en tax & technology voor de fiscalist’, die we samen met Wolters Kluwer en I.AMDIGITAL hebben ontwikkeld. Dit programma moet de fiscalist klaarstomen voor de digitale toekomst. De testfase van het programma zit erop en binnenkort kun je je dan echt inschrijven! Wij geven alvast een klein inkijkje in het programma. Deze kent 3 fases.

Fase 1: I.AMSTARTING
We starten met een nulmeting, een digitale scan om inzicht te krijgen in je huidige niveau. Hoe ver zijn jouw digitale vaardigheden al ontwikkeld en waar kun je verbeteren of doorontwikkelen? Je komt erachter met de scan. Daarnaast krijg je ook een beeld van jouw digitale leiderschap. Wat bedoelen we hiermee? Of je de kennis, vaardigheden en activiteiten in huis hebt waarmee leiders van de toekomst omgaan met snelle sociale en technologische ontwikkelingen.

Fase 2: I.AMLEARNING
Zodra we het niveau hebben bepaald kunnen we gaan ontwikkelen. Hiervoor krijg je beschikking tot elf microlearnings. De eerste zeven gaan over technologische innovaties.

  1. Introductie digitale transformatie: De wereld verandert
  2. Technologische innovaties: Van big data tot machine learning
  3. Veilig online: Wie heeft toegang tot jouw data?
  4. De datagedreven organisatie: Data succesvol inzetten
  5. Transitie en cultuur: De digitale mindset
  6. De toekomst van werk: Verandert jouw functie?
  7. The human factor: De toegevoegde waarde van de mens

Vervolgens doe je vier microlearnings die ingaan op digitalisering binnen de fiscaliteit. Wat zijn de voordelen, de uitdagingen en wat kan jij doen om je skills te updaten of up-to-date te houden?

Voor deze microlearnings wordt veel wisselend materiaal gebruikt. Het is niet alleen tekst die je moet lezen, maar er worden ook veel video’s en vragen gebruikt.

Onze leden kunnen aanvullend op de tweede fase ook onze LSB over tax & technology volgen. Deze bestel je hier.

Fase 3: I.AMDOING
Nadat je alle technologische kennis hebt opgedaan, eindig je met een online bootcamp die drie uur zal duren. In de bootcamp ga je samen met andere belastingadviseurs aan de slag om ideeën te genereren voor nieuwe dataprojecten. Hierbij gebruik je het AI-Canvas model. Ook al ben je zelf geen expert, je krijgt inzicht hoe data een rol kan spelen in jouw werk en hoe je een concrete data- of AI-toepassing kunt gebruiken in je eigen organisatie.

Klinkt interessant toch?

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten