De voorzitter van de Raad van Tucht van het Register Belastingadviseurs waarschuwde in 2021 voor het risico van de fiscalist in ‘randrollen’. Denk daarbij aan fiscalisten die optreden als executeur-testamentair, bewindvoerder, bestuurslid van een Stichting Administratiekantoor (STAK) en dergelijke functies. Een opsomming die ongetwijfeld nog verder is uit te breiden. In mijn dagelijkse praktijk zie ik fiscalisten bijvoorbeeld tijdelijk directiefuncties vervullen, als mediator optreden en als raadsman in zakelijke en relationele conflicten. Is dat verstandig of bevat het aloude gezegde ‘schoenmaker blijf bij je leest’ een diepe wijsheid voor u? Dat lees je in nummer 1 van Het Register 2022. In dit nummer vind je ook aandachtspunten bij vragenbrieven Belastingdienst, vakinhoudelijke ontwikkelingen op internationaal belastingadvies en ontvangen of betaalde bedragen rondom overlijden. Uiteraard bevat deze uitgave ook een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en een actueel wetgevingsoverzicht

Verenigingsnieuws
In het verenigingsnieuws geeft Therèse van ’t Westende een update over de status van het strategisch plan 2019-2023. Fiscalist Kim van Os beantwoordt een vraag over de Jubelton in de katern ‘Vraag en antwoord’. We hebben de belangrijkste punten uit het PE-reglement visueel gemaakt met een infographic, bekijk die ook goed. Verder vind je een interview met Pieter Blaauw van het Bentacera-kantoor in Leeuwarden. Hij vertelt over de grote toestroom van fiscale vrouwen. Ook spreken we Henrike Fijn-van Dijk, afgestudeerd als RB, over de opleiding en het effect hiervan. En we eindigen met een aanrader: het boek Casuïstiek formeel belastingrecht. Volgens onze recensenten voor iedere fiscalist interessant, zij hebben het dan ook met veel plezier doorgenomen.

Online- en tabletversie
Ben je lid? Dan ontvang je Het Register nr. 1 op donderdag 17 februari 2022 per post. Dit nummer is ook als interactieve versie beschikbaar voor mobiel gebruik (telefoon en tablet). Op onze website vind je ook een bladerbare en te downloaden variant van dit nummer en eerdere uitgaven van Het Register.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten