In de fiscale wereld zijn we niet vies van hypes: denk aan de hijgerige berichtgeving over vermeende discriminatie, bij BOR en box 3, de Bulgarenfraude en de afschaffing van de dividendbelasting. Soms heeft zo’n hype gevolgen (zoals bij de kindertoeslag- en Bulgarenfraude-affaires) maar meestal drijft de bui weer over. Op dit moment zitten we volop in de dubbelepettenproblematiek van hoogleraren belastingrecht. Enkel een hype of is ook hier meer aan de hand? Dat lees je in Het Register nummer 3. In dit nummer vind je ook alle fiscale do’s en don’ts bij het importeren van een auto uit Duitsland, hoe bedrijfsfusie als instrument voor herstructurering ingezet kan worden en lees je meer over het belang van belangenbehartiging. Uiteraard bevat deze uitgave ook een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en een actueel wetgevingsoverzicht.

Verenigingsnieuws
In het verenigingsnieuws vertellen voorzitter Fons Overwater en Mark van den Anker (werkzaam bij onze PA-partner Wepublic) over belangenbehartiging. In de serie over de studiekringen is deze editie het woord aan Studiekring Noord-Holland/Alkmaar. We vertellen je meer over onze PE-zomerweek en lichten vast een tipje van de sluier wat betreft het onderwijsaanbod voor het najaar. Jong RB vertelt je alles over een masterclass over het omgaan met de (ir)rationele klant en Jong RB-voorzitter Daniël van Meijgaarden roept op tot nieuwe commissieleden.

Online- en tabletversie
Ben je lid? Dan ontvang je Het Register nr. 3 op donderdag 17 juni 2021 per post. Dit nummer is ook als interactieve versie beschikbaar voor mobiel gebruik (telefoon en tablet). Deze versie bevat onder meer links naar de bronnen in de vaktechnische en andere artikelen, en naar relevante informatie op RB.nl. Op onze website vind je ook een bladerbare en te downloaden variant van dit nummer en eerdere uitgaven van Het Register.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten