‘Het is bijna 1 april en de belastingaangifte is nog niet gedaan. Ineens flitst het door uw hoofd: wat vindt God eigenlijk van belastingen?’ Deze intrigerende vraag is terug te vinden op de achterkant van het boekje ‘God en de blauwe envelop’ van de hand van Lex Janssen. Voor onze beroepsgroep ligt dan de volgende vraag voor de hand: wat zou Hij van belastingadviseurs vinden? We legden het voor aan auteur Lex Janssen. Dat interview lees je in Het Register nummer 5. In dit nummer vind je ook meer over belastingadviseurs als aanjagers van de duurzaamheidstransitie in het mkb, onze ontwikkelingen op tax & technology en de laatste ontwikkelingen in de BOR. Uiteraard bevat deze uitgave ook een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en een actueel wetgevingsoverzicht.

Verenigingsnieuws
In het verenigingsnieuws vertellen bestuurslid Willem Faassen en beleidsadviseur Peter Goossens over de resultaten van het grootschalige PE-onderzoek dat onder de leden heeft plaatsgevonden. De serie over studiekringen wordt afgesloten met een interview met Studiekring Amsterdam. Op de onderwijspagina vind je alles over het nieuwste thema binnen ons onderwijsaanbod, tax & technology. Jong RB vertelt over de gesprekken die ze met verschillende jongerenorganisaties hebben over de standpunten in het manifest, dat ze begin dit jaar uitbrachten. Ook nodigen ze je uit voor het vierde jubileumevenement op 25 november.

Online- en tabletversie
Ben je lid? Dan ontvang je Het Register nr. 5 op donderdag 21 oktober 2021 per post. Dit nummer is ook als interactieve versie beschikbaar voor mobiel gebruik (telefoon en tablet). Deze versie bevat onder meer links naar de bronnen in de vaktechnische en andere artikelen, en naar relevante informatie op RB.nl. Op onze website vind je ook een bladerbare en te downloaden variant van dit nummer en eerdere uitgaven van Het Register.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten