Nicky Broeders van Jong RB mocht maandag 8 april aanschuiven bij een ronde-tafelgesprek van MKB-Nederland. Samen met voorzitter Jacco Vonhof, directeur Leendert-Jan Visser en een aantal jonge ondernemers werd er gesproken over de Ondernemersagenda die in mei 2024 aan de politiek wordt aangeboden.

Opzet Ondernemersagenda

De Ondernemersagenda is een concrete, positief-kritische agenda waarmee MKB-Nederland ambtelijk en politiek Den Haag laat zien dat ondernemers (al dan niet in samenwerking met anderen) concrete oplossingen hebben voor maatschappelijke vraagstukken die ook op de politieke agenda staan. Tegelijkertijd geeft de Ondernemersagenda ook inzicht in wat ondernemers van de overheid nodig hebben om meer oplossingen te vinden én om goede initiatieven op te schalen.

Oudste en jongste stem

Natuurlijk mocht hierbij het geluid van jonge ondernemers (tot 30 jaar) niet ontbreken en was er ook ruimte voor een jonge fiscalist, actief voor het MKB. Nicky Broeders greep deze kans aan en vestigde de aandacht op een aantal fiscale thema’s zoals de bedrijfopvolgingsregeling.

Zijn leeftijdgenoten wees hij vooral ook op het belang van op tijd nadenken over pensioen: “Jongeren zijn weinig bezig met pensioen, terwijl het wel een heel belangrijk onderwerp is en een hot topic in politiek Den Haag. Het is goed om je als jonge ondernemers (en fiscalisten!) te verenigen. En via branche-organisaties en beroepsverenigingen ook jouw geluid te laten horen in politiek en media, zodat niet alleen de oudste, maar ook de jongste stem wordt gehoord.”

Wij danken MKB-Nederland voor deelname aan het gesprek en de samenwerking!

Foto: Jeroen van der Meyde

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten