Het Register Belastingadviseurs heeft het afgelopen jaar een flinke uitbreiding van het onderwijsaanbod gerealiseerd en die trend zet ook in 2022 voort. Met onderwijsprogramma’s als nieuwste component. Dit zijn bundelingen van cursussen of modules ontwikkeld rond een thema of doelgroep.

Themaprogramma’s zijn ‘Digitale transformatie en tax technology voor de fiscalist’ en ‘Tax & technology’. Beide programma’s hebben betrekking op hetzelfde thema, namelijk tax technology. Bij doelgroepen hebben we al een programma voor vrouwen, namelijk ‘Vrouwen in de fiscaliteit’. Een nieuw programma in deze categorie wordt het programma Belastingconsulent.

Programma Belastingconsulent
Dit nieuwe programma is ontworpen naar aanleiding van kantoorverzoeken. Er bleek vraag naar een opleiding voor hun aangiftemedewerkers, administrateurs en bedrijfsadviseurs, om fiscale kennis van een stevigere basis te voorzien. De leerlijnen binnen de RB Academy waren in dit geval te zwaar, was er geen lichtere variant beschikbaar?

Met de expertise uit het onderwijshuis hebben we op verzoek een aangepast programma gemaakt. Hierbij maken we gebruik van 15 RB Academy modules, die focussen op het vergroten van fiscaal inhoudelijke kennis. Er wordt verdiept in onderwerpen zoals belastingrecht, vermogensrecht, ondernemingsrecht, inkomstenbelasting en omzetbelasting. Elke module wordt afgesloten met een schriftelijk examen en na succesvolle afsluiting van alle 15 modules ontvangt een deelnemer het diploma Belastingconsulent. Hiervoor krijgt een deelnemer vijf jaar de tijd vanaf het moment van inschrijving.

Voor wie?
Ben jij op zoek naar fiscale verdieping voor jezelf of je medewerkers? Is het niet jouw doel om belastingadviseur te worden, maar wil je wel je fiscale kennis uitbreiden? Kijk dan eens naar ons nieuwe programma Belastingconsulent.

Meer over het programma Belastingconsulent

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten