MKB-Ondertekenen

Met het digitaal ondertekenen en verzegelen van documenten kun je veel tijd besparen! Maar naast efficiëntie en gemak, moeten documenten wel voldoen aan wetgeving en moet documentfraude worden voorkomen.

Voor beroepen ‘Onder Ede’, zoals een notaris, advocaat, RA-accountant of deurwaarder, is het daarom verplicht om een QES (Qualified Electronic Signature) certificaat te gebruiken. Daarmee voldoe je maximaal aan de Europese – dus ook Nederlandse – wetgeving en op deze wijze getekende documenten bieden een volledig juridisch bewijs van authenticiteit (wie is de ondertekenaar) en integriteit (het document is na ondertekening ongewijzigd).

Webinar QES

Via ‘MKB-Ondertekenen’ kunnen nu ook kleinere bedrijven, organisaties en zzp’ers hun documenten gemakkelijk met een QES tekenen en verzegelen. MKB Nederland heeft de meerwaarde van een gekwalificeerde elektronische handtekening (h)erkend en wil zoveel mogelijk personen en partijen hiervan laten profiteren. Het RB onderschrijft dit, want zeker ook in onze beroepsgroep zijn authenticiteit en integriteit essentieel.

Benieuwd wat een QES jou kan opleveren? Volg dan het webinar op donderdag 7 maart van 11.30 tot 12.00 uur.

De agenda:

  • Wat is een QES?
  • Wat zijn de voordelen?
  • Demo van de daadwerkelijke toepassing en de flexibiliteit in het gebruik.
  • Proces van aanmelden tot activering van de QES.
  • Vraag en antwoord.

 Meld je hier aan.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten