Het FD publiceerde zojuist een artikel op haar website met als kop: ‘Alternatieve belasting op sparen en beleggen staat op losse schroeven’. In dit artikel wordt onze fiscaal directeur, Sylvester Schenk, gequote.

In het artikel komt de recente brief aan de Tweede Kamer van demissionaior staatssecretaris Van Rij aan de orde. In de brief schetst Van Rij nog een keer de dillema’s over hoe het verder moet met  box 3 van de inkomstenbelasting. In die brief duikt voor het eerst de aanduiding ‘hybride stelsel’ op voor de heffing die hij in een wetsvoorstel heeft gegoten en dat klaar ligt voor parlementaire behandeling. De Belastingdienst zou dan twee systemen moeten inrichten. Eén voor een vermogensaanwasbelasting en een ander voor een vermogenswinstbelasting. De vaste Kamercommissie voor Financiën debatteert donderdag of zij het voorstel toch in behandeling neemt, of wacht op een nieuw kabinet. Dat kan dan teruggaan naar de tekentafel. 

Daarnaast wordt gesuggereerd dat die nieuwe heffing ook in fases ingevoerd zou kunnen worden. Onze fiscaal directeur, Sylvester Schenk, geeft in het artikel aan dat de suggestie van de Belastingdienst om de nieuwe heffing desnoods gefaseerd in te voeren, onbegrijpelijk is. ‘Als je onze achterban én de Belastingdienst gek wilt maken, dan moet je dat doen’, waarschuwt Sylvester Schenk.

Mooi dat het FD ons weer weet te vinden. De link naar het hele artikel brengt je naar de betaalmuur van het FD, vandaar dat we hier een korte samenvatting van het artikel geven. Mocht je geabonneerd zijn op het FD, dit is de link.  

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten