Aan het begin van een nieuw jaar zie je ze vaak voorbij komen, de verlanglijstjes. Dit jaar natuurlijk extra actueel met een (in)formatieproces en mogelijk nieuw kabinet in het verschiet. 

In dat kader is het Register Belastingadviseurs genoemd in het FD vanochtend. Onder de kop ‘Fiscale boodschappenlijstjes voor het nieuwe kabinet’ wordt verwezen naar het Nieuwjaarsnummer van het Weekblad Fiscaal Recht (WFR) waarin ook onze wensen (of beter nog: adviezen) aan een nieuwe staatssecretaris voor Belastingen zijn opgenomen.

Vlak voor Kerst hebben we onze leden gevraagd mee te denken over de inhoud van onze input voor dat artikel in het WFR. Redacteur Laurens Berentsen van het FD heeft ons betoog over de fiscale behandeling van de eigen woning daarin nog eens over het voetlicht gebracht. 

‘De leden van het Register Belastingadviseurs vinden dat er in elk geval iets moet gebeuren met de fiscale behandeling van de eigen woning. Die heeft volgens de adviseurs, die vaak werken voor het mkb en vermogende particulieren, ‘de grenzen van het menselijk bevattingsvermogen inmiddels gevaarlijk dicht benaderd zo niet overschreden’.’

Een mooi begin van het nieuwe jaar, deze vermelding in het FD. De link naar het hele artikel brengt je naar de betaalmuur van het FD, vandaar dat we hier  de quote over onze inbreng integraal opnemen. Mocht je geabonneerd zijn op het FD, dit is de link.  

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten