Sinds de verkiezingen zijn er zestig nieuwe Kamerleden werkzaam in de Tweede Kamer. Follow The Money nam hen onder de loep. Daarbij keken ze naar zowel bekendheid, opleiding en werkervaring. Wat blijkt: aan fiscale kennis is in de Kamer een aanzienlijk tekort.

‘Terwijl 40 procent van het in Nederland verdiende geld bij de overheid terecht komt, is er een enorm tekort aan kennis op fiscaal gebied’, zegt RB voorzitter Fons Overwater in Follow The Money. Ook Tweede Kamerlid Omtzigt merkt op dat de fiscale kennis beperkt is. Volgens Omtzigt zijn er in totaal maar vier medewerkers met fiscale kennis werkzaam bij de politieke partijen.

Genoeg reden voor het RB om de fiscale kennis zelf naar de Kamer te brengen. Naast het aandragen van fiscale input en adviezen heeft de vereniging de Tweede Kamerleden die verantwoordelijk zijn voor de portefeuille financiën of economische zaken uitgenodigd voor een crash course fiscaliteit en mkb. Zo hoopt het RB de politiek te ondersteunen bij fiscale besluitvorming.

Lees het hele artikel ‘Zestig nieuwe Tweede Kamerleden: gaan ze het verschil maken? van Follow The Moneyhier .

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten