Register Belastingadviseurs reageert op Internetconsultatie Wetsvoorstel aanpassing fiscale bedrijfsopvolgingsfaciliteiten 2025

Het Register Belastingadviseurs (RB) heeft gereageerd op de Internetconsultatie Wetsvoorstel aanpassing fiscale bedrijfsopvolgingsfaciliteiten 2025. In deze reactie op de Internetconsultatie stemt het RB in met diverse vereenvoudigingen, maar plaatst het ook diverse kritische kanttekeningen bij het concept Wetsvoorstel. Verder signaleert het RB dat nog niet alle knelpunten opgelost zijn.

In het ter consultatie aangeboden concept Wetsvoorstel worden diverse aanpassingen geregeld voor de Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en de doorschuifregeling (DSR) in Box 2 in de Inkomstenbelasting. Het RB juicht in zijn reactie de voorgestelde versoepelingen in de bezitseis en voortzettingseis in de BOR toe. Verder erkent het RB dat onbedoeld gebruik van de BOR dient te worden tegengegaan maar plaatst het wel diverse kanttekeningen bij de in het Wetsvoorstel daarvoor aangedragen oplossingen. Tenslotte doet het RB een aantal aanbevelingen om de bedrijfsopvolging in het Midden- en Kleinbedrijf verder te versoepelen.

Deze reactie van het RB is opgesteld in samenwerking met de Commissie Estate planning van het RB. Op 1 juni 2023 publiceerde het RB al een visiedocument bedrijfsopvolgingsregeling en Doorschuifregeling.

Wil je meer weten over de voorgestelde aanpassingen in deze regeling, volg dan het Webinar Wet aanpassing fiscale bedrijfsopvolgingsfaciliteiten 2025 op maandag 27 mei 2024. Let op: je hebt de mogelijkheid om dit waardevolle webinar terug te kijken tot en met 31 december 2024. 

 Wet aanpassing fiscale bedrijfsopvolgingsfaciliteiten 2025 

Wil je meer weten over de bedrijfsopvolging in de IB-sfeer. Volg dan één van de fysieke cursussen over dit onderwerp in Vianen. 

  Bedrijfsopvolging in de IB-sfeer – verdieping 

Mis deze unieke kansen niet om volledig op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de Bedrijfsopvolgingsregeling. Bovendien, als kers op de taart, verdien je waardevolle PE-punten door deel te nemen! Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in!

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten