Het Register Belastingadviseurs (RB) heeft de nieuwe informateur, Mariëtte Hamer, een brief gestuurd. Het RB doet daarin voorstellen over fiscale onderwerpen die het mkb raken en over de vernieuwing van het belastingstelstel. De brief dient als input voor het op te stellen regeerakkoord.

Het RB pleit in de brief voor een eerlijk en eenvoudig stelsel. Het belastingstelsel moet op één bierviltje uit te leggen zijn. Daarom wordt onder ander de invoering van een rechtsvormneutrale winstbelasting voorgesteld. Met dit systeem maakt de rechtsvorm van de onderneming niet langer uit, want alle winsten worden op dezelfde manier en tegen hetzelfde tarief belast.

Ook benadrukt het RB het belang van de bedrijfsopvolgingsregeling voor mkb-ondernemers. De continuïteit van een bedrijf zou niet af mogen hangen van de verschuldigdheid van erfbelasting.

Tot slot wordt in de brief uitgelegd waarom het RB voorstander is van invoering van een algehele vermogensbelasting voor alle vermogensbestanddelen. Eén van de redenen hiervoor is dat 80% van de leden in een enquête aangaf dat de oneerlijkheid van de huidige box 3 niet opweegt tegen de uitvoeringsvoordelen ervan.

Meer weten? Lees hier de volledige brief aan de informateur

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten