Vanaf 25 september is toegang tot horeca- en evenementenlocaties alleen met coronabewijs mogelijk. Omdat het coronabewijs wordt gecheckt hoef je in de opleidings-, PE-cursus- en examenlocatie geen mondkapje te dragen, zo maakte het kabinet bekend tijdens de persconferentie op 2 november.

Alleen toegang met geldig coronatoegangsbewijs
Vanaf 25 september wordt op de locaties waar onze opleidingen, PE-cursussen en examens worden aangeboden om een geldig coronatoegangsbewijs gevraagd. Dit betekent dat je bij de ingang van de locatie (BCN) of bij de ingang van de zaal (Van der Valk en MeetingDistrict Nieuwegein) een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag via testen voor toegang moet kunnen tonen via de CoronaCheck-app, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Je privacy is daarbij gewaarborgd. Je gegevens worden niet opgeslagen en alleen gebruikt voor de controle van het bewijs.

Heb je geen (werkende) smartphone, dan kun je een coronatoegangsbewijs maken en uitprinten via Coronacheck.nl.

Gratis testen via Testenvoortoegang
Ben je (nog) niet volledig gevaccineerd of kun je geen herstelbewijs laten zien? Maak dan een gratis testafspraak via testenvoortoegang (zie ook de infographic bij dit bericht):

 1. Ga naar Testenvoortoegang;
 2. Ga naar ‘Maak een afspraak’;
 3. Kies bij ‘Activiteit’ voor ‘9. Overig’;
 4. Vul de datum en het aanvangstijdstip van je opleiding, PE-cursus of examen in;
 5. Vervolgens kun je jouw testlocatie en -tijdstip kiezen (altijd binnen 24 uur voor aanvang van de training), je gegevens invullen en je afspraak bevestigen.

Na de test kun je dan een coronatestbewijs aanmaken in de CoronaCheck-app. Deze toon je bij binnenkomst bij de locatie, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Je privacy is daarbij gewaarborgd. Je gegevens worden niet opgeslagen en alleen gebruikt voor de controle van het bewijs.

Handhaving op locatie
De uitbater van de locatie doet de handhaving. De gemeente kan controleren of de uitbater goed handhaaft. Het RB speelt daar verder geen rol in.

Basisregels
Om corona onder controle te krijgen is het in ieder geval noodzakelijk om de basisregels te blijven volgen. Onder de basisregels wordt verstaan:

 • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent;
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;
 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen;
 • Schud geen handen;
 • Was vaak en goed je handen;
 • Hoest en nies in je elleboog;
 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Afwezigheidsbeleid
In het geval je niet kunt of wilt voldoen aan de verplichting om bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs te tonen, zijn onze algemene voorwaarden RB opleidingen van toepassing.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten