In 2020 heeft het RB samen met de VU een onderzoek uitgevoerd onder de RB-leden. Enerzijds om de aanwezige kennis op het gebied van tax technology te achterhalen, anderzijds om de opleidingsbehoefte rond dit thema te achterhalen. Op basis van de onderzoeksresultaten is samen met de VU een onderwijsprogramma ontwikkeld, dat aansluit op de ledenbehoeften.

Het programma Tax & technology is daarmee het tweede programma rond het digitale thema. Het heeft een theoretisch programma, dat focust op toegepaste wetenschap en kennis(vergaring) gericht op de mkb-adviespraktijk. Dit is een stuk zwaarder dan het eerste programma ‘Digitale transformatie en tax technology voor de fiscalist’. Dit is juist een laagdrempelig e-learningtraject dat je kennis laat maken met het digitale thema.

Invulling programma
Tax & technology behandelt in het programma vijf kennisgebieden: Belastingrecht en tech, Fiscale software, Statistiek & kunstmatige intelligentie, Data & technologie en Innovatie. Deze worden digitaal en in een modulaire vorm aangeboden, zowel op basis- als verdiepingsniveau. Dat betekent concreet dat je ervoor kunt kiezen om je in één bepaald kennisgebied te verdiepen en te specialiseren. Je kunt er echter ook voor kiezen om alle modules te volgen en het complete programma te voltooien.

Meer weten?

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten