Tijdens de persconferentie op vrijdag 12 november jl. heeft de overheid strengere maatregelen aangekondigd rondom COVID. Op basis hiervan past RB Opleidingen het volgende beleid toe van maandag 15 november tot en met vrijdag 3 december:

 • Het onderwijs dat tot 20.00 uur plaatsvindt, gaat onder de bestaande condities door;
 • De eindtijd van de PE-cursussen wordt vervroegd van 21.00 naar 20.00 uur. De dinerpauze van een uur vervalt. Tijdens de cursus wordt er een broodje in de zaal geserveerd. Daardoor wijzigen de netto studie-uren en de daaraan gekoppelde PE-punten niet;
 • Op alle locaties waar onderwijs wordt aangeboden wordt om een geldig coronatoegangsbewijs gevraagd. Daardoor is de 1,5 meter maatregel en het dragen van een mondkapje niet van toepassing.

Vragen
We merken dat we de laatste weken veel vragen krijgen over deze situatie in relatie tot persoonlijke omstandigheden. Om je vraag zorgvuldig en adequaat te kunnen beantwoorden vragen we je om deze per e-mail te melden aan rbopleidingen@rb.nl met in het onderwerp covid-maatregelen. Dit geldt ook voor eventuele afmelding voor een opleidingsdag. Wij zullen je vraag dan binnen vijf werkdagen beantwoorden.

Coronatoegangsbewijs
Op alle locaties waar ons onderwijs wordt aangeboden, wordt om een geldig coronatoegangsbewijs gevraagd. Dit betekent dat je bij de ingang van de locatie van BCN of bij de ingang van de zaal bij Van der Valk een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag via testen voor toegang moet kunnen tonen via de CoronaCheck-app. Dit in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Je privacy is daarbij gewaarborgd. Je gegevens worden niet opgeslagen en alleen gebruikt voor de controle van het bewijs. Heb je geen (werkende) smartphone, dan kun je een coronatoegangsbewijs maken en uitprinten via Coronacheck.nl.

Gratis testen via Testenvoortoegang
Ben je (nog) niet volledig gevaccineerd of kun je geen herstelbewijs laten zien? Maak dan een gratis testafspraak via testenvoortoegang):

 1. Ga naar Testenvoortoegang ;
 2. Ga naar ‘Maak een afspraak’;
 3. Kies bij ‘Activiteit’ voor ‘9. Overig’;
 4. Vul de datum en het aanvangstijdstip van je opleiding in;
 5. Vervolgens kun je jouw testlocatie en -tijdstip kiezen (altijd binnen 24 uur voor aanvang van de training), je gegevens invullen en je afspraak bevestigen.

Na de test kun je een coronatestbewijs aanmaken in de CoronaCheck-app. Deze toon je bij binnenkomst van de locatie, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Je privacy is daarbij gewaarborgd. Je gegevens worden niet opgeslagen en alleen gebruikt voor de controle van het bewijs.

Handhaving op locatie
De uitbater van de locatie doet de handhaving. De gemeente kan controleren of de uitbater goed handhaaft. Het RB speelt daar verder geen rol in.

Basisregels
Om corona onder controle te krijgen is het in ieder geval noodzakelijk om de basisregels te blijven volgen. Onder de basisregels wordt verstaan:

 • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent;
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;
 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen;
 • Schud geen handen;
 • Was vaak en goed je handen;
 • Hoest en nies in je elleboog;
 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Afwezigheidsbeleid
In het geval je niet kunt of wilt voldoen aan de verplichting om bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs te tonen, zijn de algemene voorwaarden RB opleidingen van toepassing.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten