De overheid heeft met ingang van 26 januari jl. de maatregelen rondom COVID versoepeld. Op basis hiervan kunnen alle onderwijsactiviteiten van het RB weer plaatsvinden.

Op alle locaties waar door het RB onderwijs wordt aangeboden, zijn de 1,5 meter maatregel en het dragen van een mondkapje van toepassing. Het coronatoegangsbewijs (CTB) wordt op alle locaties van Van der Valk bij de ingang gecontroleerd. Dit geldt ook voor de examenlocatie MeetingDistrict Nieuwegein. Bij de locaties van BCN in Utrecht en Zwolle wordt het CTB alleen gecontroleerd bij het betreden van het restaurant.

Vragen
We merken dat we de laatste weken veel vragen krijgen over deze situatie in relatie tot persoonlijke omstandigheden. Om je vraag zorgvuldig en adequaat te kunnen beantwoorden, vragen we je om deze per e-mail te melden aan rbopleidingen@rb.nl met in de onderwerpregel covid-maatregelen. Dit geldt ook voor eventuele afmelding voor een opleidingsdag. Wij zullen je vraag dan binnen vijf werkdagen beantwoorden.

Coronatoegangsbewijs
De vraag om een coronatoegangsbewijs betekent dat je een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag via testen voor toegang moet kunnen tonen via de CoronaCheck-app. Dit in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Je privacy is daarbij gewaarborgd. Je gegevens worden niet opgeslagen en alleen gebruikt voor de controle van het bewijs. Heb je geen (werkende) smartphone, dan kun je een coronatoegangsbewijs maken en uitprinten via Coronacheck.nl.

Gratis testen via Testenvoortoegang
Ben je (nog) niet volledig gevaccineerd of kun je geen herstelbewijs laten zien? Maak dan een gratis testafspraak via testenvoortoegang):

  1. Ga naar Testenvoortoegang;
  2. Ga naar ‘Maak een afspraak’;
  3. Kies bij ‘Activiteit’ voor ‘11. Overig’;
  4. Vul de datum en het aanvangstijdstip van je opleiding in;
  5. Vervolgens kun je jouw testlocatie en -tijdstip kiezen (altijd binnen 24 uur voor aanvang van de training), je gegevens invullen en je afspraak bevestigen.

Na de test kun je een coronatestbewijs aanmaken in de CoronaCheck-app. Deze toon je bij binnenkomst van de locatie, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Je privacy is daarbij gewaarborgd. Je gegevens worden niet opgeslagen en alleen gebruikt voor de controle van het bewijs.

Handhaving op locatie
De uitbater van de locatie doet de handhaving. De gemeente kan controleren of de uitbater goed handhaaft. Het RB speelt daar verder geen rol in.

Basisregels
Om corona onder controle te krijgen is het in ieder geval noodzakelijk om de basisregels te blijven volgen. Onder de basisregels wordt verstaan:

  • Was vaak en goed je handen;
  • Houd 1,5 meter afstand;
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen;
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.

Afwezigheidsbeleid
In het geval je niet kunt of wilt voldoen aan de verplichting om bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs te tonen, zijn de algemene voorwaarden RB opleidingen van toepassing.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten