Eerder informeerden wij je over de aangekondigde verlenging van de betaalpauze van drie naar zes maanden voor (corona)belastingschulden. Vandaag is het Besluit noodmaatregelen coronacrisis formeel gewijzigd (Stcrt. 2022, nr. 26303) .

Het RB heeft een fiscaal model ‘Verzoek versoepeling betalingsregeling voor opgebouwde belastingschulden onder het bijzonder uitstel i.v.m. coronacrisis’ gepubliceerd in het Fiscaal kenniscentrum. Dit model kan je helpen bij het opstellen van een verzoek om versoepeling van de betalingsregeling van 60 maanden voor opgebouwde (corona)belastingschulden. Het gaat om de mogelijkheden van betaling in kwartaaltermijnen in plaats van maandtermijnen, een betaalpauze van maximaal zes aaneengesloten maandtermijnen of twee aaneengesloten kwartaaltermijnen, een verlenging van de betaalregeling van vijf jaar naar zeven jaar of een combinatie van die versoepelingen.

Ook is de RB Praktijkwijzer ‘Betalingsregeling voor opgebouwde belastingschulden’ aangepast in verband de verruimde betaalpauze.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten