Selecteer datum

Binnenkort zullen er drie lezenswaardige notities verschijnen op de vertrouwde website van het RB over de fiscale eenheid vennootschapsbelasting. Dit betreft een drieluik. In dit drieluik worden de levensfasen van de fiscale eenheid belicht: de geboorte, het bestaan en het einde van de fiscale eenheid. In al deze levensfasen spelen behoorlijk wat fiscale aandachtspunten die u als verantwoordelijk fiscaal adviseur eigenlijk niet mag missen.
Wil je een goed fiscaal adviseur zijn of een minder goed fiscaal adviseur ? Nu dan: Waarom u als fiscaal adviseur dit webinar maar beter niet kunt volgen; of misschien maar beter wél !
In het webinar fiscale eenheid vennootschapsbelasting zult u aan de hand van vele praktijkvoorbeelden worden meegenomen in de wonderlijke wereld van de fiscale eenheid. De do’s en dont’s worden voor u gepresenteerd door goeie, mooie, inzichtelijke, duidelijke en pakkende voorbeelden. Als je erbij wil zijn schrijf je dan in.
Omdat u op de hoogte wil blijven en uw cliënt in alle levensfasen van de fiscale eenheid maar beter goed wil begeleiden kunt u na het volgen van dit webinar:
1. De juiste keuzes maken bij de geboorte van de fiscale eenheid en waar op te letten zodat u niet in dure valkuilen stapt.
2. De mogelijkheden en aandachtspunten tijdens het bestaan van de fiscale eenheid onderkennen en leren toepassen.
3. De correcte afwegingen maken om het bestaan van de fiscale eenheid tot een goed einde te brengen.

Kortom, zie dit webinar maar als een cadeautje voor het brein.

Wat ga je leren in de cursus Aandachtspunten van een fiscale eenheid voor de VPB?

Behandeling van diverse fiscale aspecten bij het aangaan (voeging) fiscale eenheid vennootschapsbelasting. De volgende onderdelen komen dan o.a. aan bod:
– Moment van aangaan fiscale eenheid/aansluitende fiscale eenheid
– Inkomheffingen bij voeging
Behandeling van diverse fiscale aspecten tijdens het bestaan van de fiscale eenheid vennootschapsbelasting. De volgende onderdelen komen dan o.a. aan bod:
– Fiscale herstructureringsmogelijkheden binnen fiscale eenheid in vergelijking met andere fiscale herstructureringsmogelijken
– Verliescompensatie vóórvoegingsverliezen
– Kwijtscheldingen binnen fiscale eenheid
– Spoedreparatie fiscale eenheid n.a.v. jurisprudentie HvJ EU en wat betekent dit voor en in de (aangifte)praktijk, waar op te letten !
Behandeling van diverse fiscale aspecten bij het einde (ontvoeging) van de fiscale eenheid vennootschapsbelasting. De volgende onderdelen komen dan o.a. aan bod:
– Onderlinge (schuld)verhoudingen en gevolgen verbreking fiscale eenheid
– Herstructurering en verbreking fiscale eenheid
– Schuiven met stille reserves en HIR en gevolgen verbreking fiscale eenheid

Leerdoelen en leerresultaten

  • je weet dat zowel bij de voeging, het bestaan en de ontvoeging van een fiscale eenheid Vpb vele relevante fiscale aspecten spelen
  • je kunt deze relevante fiscale aspecten vervolgens in klantsituaties signaleren en hier op een fiscaal verantwoorde wijze mee omgaan
  • je begrijpt de toepassing van de fiscale wet- en regelgeving en jurisprudentie in klantsituaties en kunt dit inzetten
  • je bent beter in staat om de juiste beslismomenten te nemen bij het ontstaan, het bestaan en het einde van de fiscale eenheid.

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

(Start)datum

  • Locatie
  • -Maximaal aantal deelnemers
  • -Beschikbare plaatsen
  • Maaltijd

Docenten

Vragen over deze cursus?

Ina van Driel

Ina van Driel