Als gevorderd aangiftemedewerker of beginnend belastingadviseur ben je verantwoordelijk voor het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Een belangrijk onderdeel daarvan betreft box 3. Tijdens deze cursus leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je vorderingen in de familiesfeer waardeert, vruchtgebruik en bloot eigendom verwerkt en onroerende zaken waardeert (inclusief leegwaarderatio).
Uiteraard komen ook gecertificeerd vermogen, kapitaalverzekeringen en de waardering van schulden aan de orde. Er wordt ruim aandacht geschonken aan de erfbelastingschuld, defiscalisering van vererfd vermogen én wanneer deze defiscalisering vervalt. Vanzelfsprekend wordt ook de tariefstructuur behandeld, inclusief de vraag of het vermogen in box 3 of in box 2 aangehouden kan worden. Een praktische vertaalslag van aangifte naar adviespunten maakt de cursus compleet.

Onderwerpen

Structuur belastingheffing box 3;
Verwerken van complexe vermogensbestanddelen;
(De)fiscalisering;
Vrijgesteld vermogen;
Waardering vorderingen.

Leerdoelen

Je herkent de valkuilen van het box 3 vermogen en kunt deze vermijden;
Je weet hoe je complexe vermogensbestanddelen verwerkt in de aangifte, welke vermogensbestanddelen zijn vrijgesteld en hoe je adviespunten herkent.

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

Er zijn momenteel geen momenten gepland. Kijk op een later moment nog eens.

Docenten

Vragen

Ina van Driel

Ina van Driel

Eugenie Mossou

Eugenie Mossou