De belastingheffing over vermogen in Box 3 is nog steeds niet duidelijk en blijft voor belastingadviseurs een van de belangrijkste thema’s in relatie tot onze klanten. De urgentie is hoog en ontwikkelingen gaan razendsnel. Weet u nog wat de laatste stand van zaken is en wat u moet adviseren? En welke ontwikkelingen mag u komende periode verwachten?

Het werkelijke rendement moet uiteindelijk belast gaan worden. Maar wat is dat nu? Diverse rechterlijke uitspraken proberen aan het begrip werkelijk rendement invulling te geven voor verschillende vermogensbestanddelen. De Hoge Raad zal op zeer korte termijn duidelijkheid moeten verschaffen. Er worden ondertussen veel oplossingen voor de toekomstige vormgeving van Box 3 aangedragen en besproken in de Tweede Kamer. Ook het visiestuk van het RB heeft aan de vooravond van het kamerdebat toekomst Box 3 veel stof in Den Haag doen opwaaien waarin is gepleit dat het verstandiger en logischer is om werkelijke vermogensinkomsten net als inkomen uit onder meer arbeid in box 1 te belasten. Ondertussen is de definitieve aanslagregeling, bij belastingplichtigen met andere vermogensbestanddelen dan bank- en spaartegoeden, tot stilstand gekomen.

Wat ga je leren in de cursus Recap Box 3, volgt u het nog?!?

Waar staan we nu en wat kunnen we verwachten? In dit webinar wordt u volledig meegenomen door onze fiscale hotshots: fiscaal directeur Sylvester Schenk en gepassioneerd belastingadviseur Eric van Uunen. U weet straks waar u actie moet ondernemen en waar u komende periode op moet gaan letten. Zo kan u na dit webinar Box 3 weer helemaal volgen.

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

Er zijn momenteel geen momenten gepland. Kijk op een later moment nog eens.

Docenten

Vragen over deze cursus?