Op 12 januari stipten we de mogelijke wijzigingen in de Brexit Adjustment Reserve (BAR) Bedrijfslevenregeling aan. Het wachten was op een akkoord van de minister van EZK. Op 16 januari 2023 heeft zij de wijzigingen goedgekeurd. Deze gaan met terugwerkende kracht in en gelden vanaf de ingangsdatum van de regeling (1 november 2022).

De wijzigingen zijn:

  • Transportondernemers hoeven geen kopieën van gehanteerde rittenschema’s en boekingsnummers mee te sturen. Boekingsoverzichten van de ritten uit 2020 en 2021 zijn voldoende. Deze zijn op te vragen bij een terminalonderneming of de eurotunnel.
  • Ondernemer die tussen 2015 en 2021 alleen maar geïmporteerd hebben uit het Verenigd Koninkrijk, hoeven geen kopie opgave intracommunautaire prestaties over deze jaren mee te sturen.
  • Voor de subsidiemodules opleidingen, aanpassing van ICT-infrastructuur en externe consultancy product- en procesvereisten douane hoeven ondernemers niet altijd een overzicht aan te leveren van hun douaneaangiften van 2020 en 2021. Dit geldt als ze in de periode van 2015 t/m 2020 geen of maar af en toe douaneaangifte voor handel met niet EU-landen deden en de totale omzet van 2021 minimaal 25% hoger was dan de omzet van handel met niet EU-landen in 2020.

Meer informatie over de wijzigingen vind je op BAR: Tegemoetkoming gemaakte kosten.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten