De BAR Bedrijfslevenregeling wijzigt mogelijk. Het wachten is op een akkoord van de minister van EZK, welke naar verwachting volgende week wordt gegeven. Met een akkoord verandert het volgende:

  • Ondernemers krijgen twee extra maanden de tijd om een vaststellingsverzoek in te dienen. Deze deadline verschuift van 15 juni naar 15 augustus 2023.
  • Het indienen van tegemoetkomingen wordt vereenvoudigt.
    • Transportondernemers hoeven geen kopieën van gehanteerde rittenschema’s mee te sturen
    • Ondernemer die tussen 2015 en 2021 alleen maar geïmporteerd hebben uit het Verenigd Koninkrijk, hoeven geen kopie opgave intracommunautaire prestaties over deze jaren mee te sturen.
    • Voor de subsidiemodules opleidingen, aanpassing van ICT-infrastructuur en externe consultancy product- en procesvereisten douane hoeven ondernemers niet altijd een overzicht aan te leveren van hun douaneaangiften van 2020 en 2021. Dit geldt als ze in de periode van 2015 t/m 2020 geen of maar af en toe douaneaangifte voor handel met niet EU-landen deden en de totale omzet van 2021 minimaal 25% hoger was dan de omzet van handel met niet EU-landen in 2020.

Let op de deadline van 13 januari 17.00 uur
Ondanks dat deze wijziging nog niet definitief is, informeren we je er al wel over. Dit met het oog op de eerste deadline (Tegemoetkoming nog te maken kosten) van aanstaande vrijdag 13 januari 17.00 uur.

De Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland (RVO) wil ondernemers de kans geven om op de valreep toch nog subsidie aan te vragen, ook zonder de juiste bijlagen. In dit geval zal later contact opgenomen worden door RVO, om de aanvraag aan te vullen.

Vragen over een aanvraag?
Meer informatie vind je op www.rvo.nl/bar. Ook staan de medewerkers van RVO op werkdagen klaar om te helpen bij vragen over het aanvraagproces. Neem contact op via het contactformulier of bel naar 088 042 42 42.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten