Actualiteiten vennootschapsbelasting

2 november 2023 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Assen

Wat staat er in het op Prinsjesdag gepubliceerde Belastingpakket 2024 op het gebied van de vennootschapsbelasting? Volgens docent dr. Frank Elsweier is het antwoord ”niet veel”, maar dat is ook een antwoord. Dat betekent immers niet dat er niks gaande is. Er zijn namelijk veel ontwikkelingen op het gebied van vennootschapsbelasting, zoals een wijziging van de tarieven, jurisprudentie over het bepalen van de winst, renteaftrekbeperkingen en reorganisaties en nieuwe wetgeving op het gebied van de liquidatieverliesregeling, de verliesverrekeningsregels en het zakelijkheidsbeginsel. In deze cursus worden door dr. Elsweier alle actualiteiten op het gebied van de vennootschapsbelasting uitgebreid besproken. Schrijf je snel in en update je kennis over alles rondom vennootschapsbelasting wat er wel óf niet in het Belastingpakket 2024 staat.

 Bekijk cursus 

 

Masterclass DSR-BOR

20 november 2023 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Zwolle

Er blijven voortdurend veranderingen in de wet- en regelgeving omtrent de doorschuifregelingen in de AB-sfeer en de bedrijfsopvolgingsregeling in de Successiewet komen. Bijna elke week worden er kamerbrieven, vakartikelen, columns en diverse opinies gepubliceerd, bovenop de aangekondigde wijzigingen die plaatsvinden tot en met 2026. Deze cursus biedt jou als adviseur de kennis die je nodig hebt voor het maken van een juiste taxplanning als het gaat om bedrijfsopvolgingen en -overdrachten. Bovendien geeft de cursus inzicht in de pijnpunten die blijven bestaan bij bedrijfsopvolging, ondanks de geplande versoepelingen. Meld je nu aan!

 Bekijk cursus 

 

Personenvennootschappen

20 november 2023 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Tilburg

Deze verdiepingscursus behandelt de fiscale aspecten van de maatschap, vof en cv. De nadruk ligt hierbij op bedrijfsopvolging bij personenvennootschappen voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, overdrachtsbelasting en de BOR. Ook wordt er aandacht besteed aan de fundamentele veranderingen die de Wet Modernisering Personenvennootschappen zal brengen op dit gebied. Wil jij jouw kennis over personenvennootschappen aanscherpen, actualiseren, en direct in praktijk kunnen brengen? Schrijf je dan nog snel in voor deze verdiepingscursus! 

Let op: basiskennis is voor deze cursus vereist!

 Bekijk cursus 

 

ZZP Masterclass incl. de nieuwe zzp wet

7 november 2023 | 15.00 – 17.00 uur | online

De fiscale positie van zzp’ers is actueler dan ooit, met ingrijpende veranderingen in de wetgeving. De recente verlaging van de zelfstandigenaftrek en de stopzetting van de fiscale oudedagsreserve hebben grote gevolgen voor de fiscale positie van alle zzp’ers. Bovendien heeft minister Van Gennip vrijdag 6 oktober de ‘Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’ in consultatie gebracht. Deze wet zou schijnzelfstandigheid moeten aanpakken, maar organisaties als ZZP Nederland en koepelorganisatie Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) leveren juist kritiek op de wet. Volgens de VZN wordt zelfstandig werken zo bijna onmogelijk gemaakt. Onze ZZP Masterclass behandelt alles over de laatste ontwikkelingen, inclusief de nieuwe wet DBA die de zelfstandigheid van zzp’ers beïnvloedt. De masterclass is voor alle adviseurs die zzp’ers in hun klantenbestand hebben, maar ook voor alle zzp’ers die door de bomen het bos niet meer zien. Schrijf je nu in en wees weer volledig up-to-date!

 Bekijk cursus 

 

 

Eindejaarstips

2 november 2023 | 15.00 – 17.00 uur | online

Jaarlijks treden op 1 januari nieuwe wetswijzigingen in werking en 2024 is geen uitzondering. Een deel van deze aanpassingen komt uit het Belastingplan 2023, maar er zijn ook wijzigingen die voortvloeien uit de aangepaste regelgeving rondom box 3 en de veranderde regelgeving rondom Fondsen en bijvoorbeeld de open CV. In deze cursus leer je over al deze wetswijzigingen die voor jouw klant van belang kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld de veranderingen rondom de bedrijfsopvolgingsregeling en inkomstenbelastingwijzigingen voor IB-ondernemers en dga’s. Ook ontdek je strategieën voor het lenen van de eigen bv en leer je over het voorkomen van box 3-heffingen binnen het nieuwe box 3-systeem. Kortom: tijdens deze cursus worden alle fiscale wijzigingen van het nieuwe jaar besproken en omgezet in concrete tips. Bereid jezelf en je klanten voor op het nieuwe jaar met ons webinar met eindejaarstips. Meld je aan!

 Bekijk cursus 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten