De ontbinding van de bv – juridisch en fiscaal

Over de ontbinding van een besloten vennootschap bestaan in de praktijk veel onduidelijkheden. Moet in alle gevallen vereffend worden of houdt de besloten vennootschap bijvoorbeeld direct op te bestaan (‘turboliquidatie’). Wat houdt een eventuele vereffening in? Hoe zit het met de plicht om een jaarrekening op te stellen van een bv die is geliquideerd? 
Naast deze juridische vragen zijn er ook veel fiscale aandachtspunten. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen voor een aandeelhouder als een vennootschap ontbonden wordt? En wat gebeurt er met nog te verrekenen verliezen van de bv?

 Bekijk cursus 

 

Inleiding oudedagsvoorzieningen

Toekomstvoorzieningen worden steeds meer een specialisme door alle wijzigingen en alle verschillende termen. In deze cursus nemen we je mee in alle termen, leggen we uit wat voor toekomstvoorzieningen er nu allemaal zijn en hoe je in je werkzaamheden bij belastingaangiftes verbeterpunten kunt herkennen. Ook voor oudedagsvoorzieningen op de bedrijfsbalans gaan we verder in op de herkomst, toepassing in advisering en aandachtspunten in het uitwerken van de jaarrekening en belastingaangifte.

 Bekijk cursus 

 

De (fiscale) wereld van crypto valuta

Maak kennis met de wereld van cryptovaluta! De recente recordhoogtes van de koers van Bitcoin hebben de aandacht van beleggers maar nu ook van regelgevers op dit boeiende gebied gericht. Ben jij klaar om technisch en inhoudelijk met klanten te praten over de ins en outs van cryptovaluta?
Als je al bekend bent met termen zoals account, wallet, staking, fiat en seedphrase, dan is deze cursus misschien niet voor jou. Maar als deze termen nieuw voor je zijn, nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan deze cursus. We laten je kennis maken met de wereld van cryptovaluta en staan uitgebreid stil bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van (fiscale) wet- en regelgeving en jurisprudentie. Een uitgelezen kans om kennis te vergaren en jezelf onder te dompelen in deze boeiende markt!

 Bekijk cursus 

 

Actualiteiten inkomstenbelasting

Onder andere de doorschuifregelingen in box 2 bij overlijden en schenkingen, de herinvesteringsreserve, de inkomensafhankelijke combinatiekorting, de tarieven in box 2 en box 3, de regeling bij excessief lenen en de Overbruggingswet box 3 zijn gewijzigd. Naast deze en andere wijzingen, komt ook de (voorgenomen) regelgeving rond box 3 en de rechtspraak aan bod.

Tijdens deze cursus krijg je niet alleen een samenvatting van de belangrijkste wetswijzigingen, maar ook van de belangrijkste en meest recente jurisprudentie en beleidsbesluiten. Deze ontwikkelingen vormen immers het gereedschap waarmee je in de praktijk moet werken. Zorg dat je op de hoogte blijft en meld je aan!

 Bekijk cursus 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten