De ondernemer en zijn auto

Dinsdag 14 november | Van der Valk Vianen | 16:00 – 21:00 uur

Bijna elke ondernemer rijdt in een auto, privé al dan niet van de zaak. Zo ook de ondernemers in jouw klantenbestand. Maar maken jouw klanten wel optimaal gebruik van alle fiscale voordelen? En zijn alle fiscale risico’s voldoende afgedekt? Deze cursus gaat niet alleen uitgebreid in op de actuele stand van zaken rondom bijtellingsproblematiek. We zullen ook stilstaan bij de vaak onderschatte BPM en motorrijtuigenbelasting, specifieke vrijstellingen voor het wagenpark van de ondernemer en ingrijpende fiscale wijzigingen. Waar liggen de kansen voor jouw klanten en hoe kun je hun risico’s beperken? Dat weet je na het volgen van deze cursus.

 Bekijk cursus 

 

Afwikkeling van nalatenschap

Woensdag 4 oktober | Van der Valk Tilburg | 16:00 – 21:00 uur

Het kan zijn dat je als belastingadviseur betrokken raakt bij de afwikkeling van nalatenschap. Het is in zo’n situatie belangrijk jouw klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren over de juridische en fiscale aspecten die hierbij komen kijken. Het is dus van groot belang dat je de samenstelling en omvang van de nalatenschap goed kan interpreteren, en weet welke keuzes in het testament toe te passen zijn. Tijdens deze cursus wordt veel gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden, waardoor je oefent met verschillende cases en dat wat je leert direct toe kan passen.

 Bekijk cursus 

 

Belastingcontrole: weet wat je (niet) zegt 2.0

Maandag 4 december | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk, Zwolle

Belastingcontrole, welke informatie deel je wel en wat deel je niet? Zowel aan het verstrekken van te veel als te weinig informatie kunnen verstrekkende gevolgen zitten. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van je rechten en plichten. In deze cursus staat dan ook centraal wat de reikwijdte is van wettelijke informatieverplichtingen.

Tijdens de cursus wordt onder andere ingegaan op het verschoningsrecht. De kans is aanwezig dat er tijdens belastingcontrole bijvoorbeeld gestuit wordt op verschoningsgerechtigd materiaal en dat dit in handen komt van opsporingsdiensten zoals het OM en de FIOD. Recentelijk zijn er om dan ook beschuldigingen geweest aan het adres van opsporingsdiensten, omdat zij volgens de aanklager het verschoningsrecht structureel zouden schenden. Dit heeft geleid tot meerdere discussies dit jaar, waarbij het OM erkent dat het tekort is geschoten. Hoe wordt er in deze gevallen omgegaan met de verstrekte informatie? Is de FIOD bevoegd om de mailbox van betreffende persoon of organisatie in te zien en leeg te halen? Welke informatie mogen opsporingsdiensten gebruiken en beboeten, en welke niet?

Daarop aansluitend is er in de internetconsultatie Fiscale Verzamelwet 2025 een verstrekkend voorstel gedaan voor het stellen van boetevragen. Hierbij is onder andere een verband te zien met het intrekken van het kennisgroepstandpunt van Kennisgroep Formeel Recht over zuivere boeten. De inspecteur heeft nu met minder beperkingen te maken. Hoe beïnvloed dit jouw belastingcontrole?

Na deze cursus heb jij inzicht in de verschillende vormen, ken je de do’s en don’ts voor een belastingcontrole en ben jij op de hoogte van de recente ontwikkelingen op dit gebied.

  Bekijk cursus  

 

Laatste kans om de volgende webinars op korte termijn bij te wonen: 

 

Turboliquidatie: wat gaat er veranderen? (NIEUW)

Vrijdag 3 november | 15.00 – 17.00 uur | online

Met een naderende recessie is de liquidatie van rechtspersonen voor de belastingadviseur actueler dan ooit. Op 15 november 2023 treedt de Tijdelijke Wet Transparantie Turboliquidatie in werking. De wetswijziging introduceert nieuwe verplichtingen voor het bestuur van een rechtspersoon die géén baten heeft en die gebruik wenst te maken van de ontbinding zonder vereffening, de zogenoemde turboliquidatie. De nieuwe regeling is van toepassing op ontbindingen die na de inwerkingtredingsdatum plaatsvinden en geldt voorlopig voor twee jaar. De wet biedt de mogelijkheid om de werkingsduur (bij koninklijk besluit) te verlengen. Verdiep je nu in de do’s en don’ts en de risico’s en kansen van de turboliquidatie en schrijf je in voor het webinar!

 Bekijk cursus 

 

Tax Data & technologie

Donderdag 9 november | 09:00 – 13:30 uur | online

Hoe is data technisch verbonden? Hoe is privacy te waarborgen? Op welke wijze is data security te waarborgen? Deze vragen zullen vanuit de fiscale context worden behandeld. Je leert hoe je simpele fiscale processen kunt programmeren en hoe veilig bepaalde encryptie standaarden zijn. Dit is slechts een greep uit hetgeen je leert tijdens deze cursus.

 Bekijk cursus 

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten